BannerFCC_Bonart

Notícies

"Agnus Dei" surrealista per commemorar un mil·lenni

\
Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs
bonart - figueres - 28/12/20
Ha quedat instal·lada al temple de Sant Pere de Figueres l'obra sacra amb referències a Dalí signada per Duaita Prats, que la descriu com "un cant a la vida i l'esperança tan necessàries en els temps presents".

L'escultura monumental "Agnus Dei-El meu nom és salvador", que commemora deu segles d'història del temple empordanès, està signada per l'artista Duaita Prats i va ser presentada el dia 23 de desembre un cop col·locada en el lloc destinat, una de les naus laterals, la que dona accés al campanar. Un dels seus missatges més evidents l'envia la pareidolia de l'anyell del sacrifici resultant de les posicions de les figures en l'escena del naixement que, segons explica l'autora, és "un cant a la vida i l'esperança, reflectit en el cicle etern que d'una manera espiritual envia el missatge de Jesús". En aquest sentit vol ser un motiu per a la reflexió sobre temes transcendents, tant pels creients com pels qui no ho són, recollint així l'esperit d'església oberta que manifesta el temple empordanès.

Referència a Dalí

També destaca en una de les cares de la base de pedra la referència a Salvador Dalí, escollit com a exemple de tants i tants conciutadans que han celebrat entre les seves parets la cerimònia d'arribada a aquest món, el baptisme, i la del comiat, el funeral. Així va ser en el seu cas i així queda reflectit en la inscripció. La pedra, segons compartia Prats amb emoció, va manifestar la seva conformitat en la tria quan el tall va revelar de manera fortuïta la llarga silueta que la recorre de manera perfecta. Un toc surrealista que encaixa amb l'escenari, i que vol ser representatiu d'església oberta que mira cap al futur amb l'orgull d'un passat de mil anys.

El dia 27 es va fer el darrer acte de benvinguda a Sant Pere de Figueres d'aquesta nova icona que passa ja a formar part de patrimoni dels figuerencs. Va ser la seva benedicció per part del rector i Arxipreste de l'Alt Empordà Interior, Miquel Àngel Ferrés Fluvià, just en el dia de la Sagrada Família, que es veu en el símbol superior i que conforma una part important del relat.

Et poden
Interessar
...