FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Disseny-metàstasis" de Soler-Arpa a la Galeria Miguel Marcos

bonart barcelona - 24/02/19
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_BANNER BONART (2)
La Galeria Miguel Marcos presenta Disseny-metàstasis (El disseny no és innocent) de Soler-Arpa. L'artista considera al Disseny com l'eina principal de la maquinària consumista. Hi haurà altres conceptes per sobre com és el màrqueting i per sota com pugui ser la cadena de muntatge o la logística, tots ells baules igualment indispensables en la gènesi de la societat de consum. Però segons Soler-Arpa El Disseny és el que inspira a aquesta maquinària. El Disseny crea i dóna forma i vida a l'objecte de desig que en definitiva dóna sentit i és el combustible que manté viva la màquina consumista. És el disseny el que determina la producció, un procés de producció majorment destinat a persuadir i a induir a necessitats supèrflues.

"El disseny té el seu origen en les arts gràfiques i la recerca de l'estètic. En el seu grau més noble aconsegueix ser funcional en àmbits com Disseny d'interiors, l'arquitectura o l'enginyeria. Però en combinació amb el consumisme i la manifestació del capitalisme més agressiu i competitiu, pateix una transmutació virulenta, on transcendeix el purament gràfic per esdevenir una seductora però perillosa eina estratègica, al servei del mercat. En un reclam estètic, que ens porta a consumir, consumir i consumir.

"És aquí on el disseny deixa d'estar al servei del producte per convertir-se en la raó de ser del producte de consum. En aquesta fase Soler-Arpa situa la Metàstasis del Disseny. El disseny del superficial s'expandeix a tots els camps, ho abasta tot. Tot està dissenyat, preconcebut, sota la disfressa de l'estètic, asèptic, agradable, dinàmic, colorista ... amb l'única funció d'agradar, agradar, complaure i finalment generar la demanda. Sense tenir en consideració els impactes negatius sobre la sostenibilitat del nostre planeta i la manera de pensar de l'ésser humà. Què consumim? ¿Perquè consumim?.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura