FCC-Segell-banner4
Saadio i Diseye Tantua coincideixen a la Galeria Out of Africa

Exposicions

Saadio i Diseye Tantua coincideixen a la Galeria Out of Africa

bonart sitges - 28/02/19
Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-catNial nou-180x178
La Galeria Out of Africa, carrer Nou 1 de Sitges, presenta la mostra On The Road Again, amb obres de Saadio i Diseye Tantua.

Mirant les pintures de SAADIO és com llegir jeroglífics; són magnífics però reservats per als iniciats (els que poden llegir-los). Introduït per la seva família als signes Peulh i als misteris cosmogènics del Dogon, aquest guardià dels misteris, al seu torn, utilitza símbols per expressar l'evolució del poble africà: la confrontació amb els rituals tradicionals en el cor de la societat africana contemporània. Es poden trobar elements sagrats en la misteriosa presència d'animals perduts en un laberint urbà; gallines, cocodrils, serps, peixos ... simbolisme veritablement tradicional en el nucli d'una ciutat viva, colorida i redolent, on milers de persones es mouen, ja sigui en cotxe, moto o caminant mentre els avions volen per sobre.

Les parets de Dakar parlen ... gairebé literalment. Hi abunden cartells i graffitis i la ciutat es descobreix a través de les seves parets. En aquest colorit microcosmos urbà, els símbols populars són destacats per SAADIO, sovint de forma nostàlgica. Per exemple, el seu treball titulat "Kodak" en el qual incorpora els estudis fotogràfics de Dakar que alguna vegada van treballar amb la pel·lícula de Kodak. SAADIO aïlla l'objecte observat i l'integra en un fons de símbols pintats com jeroglífics. La ciutat africana es presenta com un lloc d'enganys, d'alguns treballs, com venedors que empenyen el crèdit de telèfons mòbils, venedors de cafè Nescafé làctic a l'esmorzar, venedors de formatges, venedors de cacauets, Coca-Cola, mocadors o galetes amb llavors de sèsam.

A la imatge, obra de Saadio.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021