970x250_appec2021
Dia Internacional de les Dones al MAC

Notícies

Dia Internacional de les Dones al MAC

bonart cerdanyola del vallès - 03/03/19
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Nial nou-180x178
La setmana del 4 al 19 de març el Museu d'Art de Cerdanyola, carrer Sant Martí 88 de Cerdanyola, desplega tot un seguit d'activitats dedicats a la visibilització del paper de les dones a l'art. El MAC compta amb la col·laboració de l'Associació d'Amics del museu, la Diputació de Barcelona, la regidoria de polítiques d'igualtat i LGTBI i la Xarxa de Museus d'Art.

El 7 de març a les 19.00h, presenta Les muses del MAC III. Dones, artistes, protagonistes. Des del MAC es treballa per tal d'incorporar a l'exposició permanent obres de dones artistes, tradicionalment ignorades i delegades als magatzems dels museus. Paral·lelament, des de fa tres anys, incorporem fitxes de sala des d'on reivindicar-les, i enguany en presentem una sobre l'artista noucentista Lola Anglada. I gràcies al dipòsit de la Diputació de Barcelona, s'incorpora a l'exposició permanent l'obra "Figura femenina".

Ana Maria Smith. Una artista esborrada. Paral·lelament, l'Associació d'Amics del Museu d'Art de Cerdanyola (AMAC) inaugurarà una petita mostra sobre Ana Maria Smith i Marí, il·lustradora i dibuixant, germana del polifacètic artista Ismael Smith, amb qui va compartir vocació i un estil proper al decadentisme i la caricatura. Avui la seva figura ha caigut en l’oblit i pràcticament no es conserven obres. El MAC proposa una revisió a partir de la mediació de l’artista contemporània Ivonne Navarro.

El 10 de març a les 11.30h i a les 12.30h. Chill out de mites i art: Togores, Venus, amor i passions. Envoltats de catifes i coixins, crearem l’atmosfera perfecta perquè la directora del Museu Víctor Balaguer, Mireia Rosich, parli d’històries i símbols ocults en les obres d’art. L'àmbit dedicat a Josep de Togores, enriquit recentment gràcies al dipòsit del Museu Nacional, farà de marc de les històries sobres mites i llegendes dedicades a l'amor.

L'obra de l'artista noucentista està plena de referents clàssics, herois, deus i deesses semblen inspirar alguns dels temes de les seves composicions. Diversos mites protagonitzats per Venus, les tres Gràcies, el Judici de Paris... serviran per desvetllar els símbols que amaguen les obres d'art i que sovint obren la porta del nostre subconscient. Cal inscripció telefònica prèvia.

A la imatge, obra d'Ana Maria Smith.

Et poden
Interessar
...