banner-elscatala-817x88px
El Museu Thyssen Bornemisza presenta \

Exposicions

El Museu Thyssen Bornemisza presenta "Pioneres. Dones artistes de l'avantguarda russa"

bonart madrid - 04/03/19
Eude, genericBaner_Esteva_Bonart_360x356
El Museu Thyssen Bornemisza presenta Pioneres. Dones artistes de l'avantguarda russa, exposició que es podrà visitar de l'1 de març al 16 de juny del 2019.

La mostra reuneix una selecció de 12 obres de les col·leccions del museu de Natalia Goncharova, Alexandra Exter, Olga Rozanova, Nadeshda Udaltsova, Liubov Popova, Varvara Stepanova i Sonia Delaunay, a més de textos, biografies i fotografies.

Totes elles van créixer i es van formar en un règim que s'aferrava als valors de l'època preindustrial i, en canvi, es van convertir en pioneres de la creació, difusió i defensa dels nous llenguatges artístics que van fascinar i van escandalitzar a parts iguals a la societat russa i europea de començaments de segle.

Joves, intel·ligents, lliures i rebels no van formar un grup, encara que moltes d'elles es van conèixer i van influir mútuament. Els seus noms estan associats als diferents moviments que es van succeir durant els últims anys de la Rússia dels tsars i les seves carreres havien arribat a la maduresa quan, el 1917, va triomfar la Revolució d'Octubre. Amb el seu ímpetu i determinació no només van aconseguir integrar-se en completa igualtat en l'avantguarda, sinó que en molts sentits la van liderar, marcant una important fita en la història de l'art.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021