FCC-Segell-banner4
ARCOmadrid 2020 projectarà una lectura de les pràctiques artístiques a partir de l\'obra de Félix González-Torres

Certàmens

ARCOmadrid 2020 projectarà una lectura de les pràctiques artístiques a partir de l'obra de Félix González-Torres

bonart madrid - 04/03/19
BONART 180 X 180 PX_mossos-300x300
ARCOmadrid 2020, que organitzat per IFEMA se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març, mantindrà la seva voluntat d'innovació i recerca i tornarà a incorporar com a tema central un concepte: It 's Just a Matter of Time -És només qüestió de temps, des del que s'han d'observar pràctiques artístiques a partir de l'obra de Félix González-Torres.

Els comissari de la secció, Alejandro Cesarco, artista, i Manuel Segade, director de l'CA2M Centre d'Art Dos de Maig de la Comunitat de Madrid, es qüestionen sobre la possibilitat de projectar una lectura sobre l'art contemporani a partir d'una figura que renegava el principi d'autoritat.

"L'obra de l'artista Félix González-Torres ha anat creixent com un fons continu en les últimes dècades, com una aspiració, un desig o un acompanyament que torna més complexa la noció d'història progressiva i lineal. Com una mena de contaminació, les seves maneres de distribució, la participació de l'espectador en els seus treballs, la possibilitat d'introduir emocionalitat en els patrons conceptuals, la capacitat de transformació d'allò més quotidià en el simbòlic, l'activisme polític com una poètica formal, la sutura entre el públic i el privat ... semblen avui fonamentals per entendre la funció de les pràctiques artístiques contemporànies al segle XXI i mantenir el seu espai de complexitat. It's Just a Matter of Time part d'una hipòtesi reflecteix: la seva rastreig en l'obra d'altres artistes pot permetre articular vectors -metodológicos, polítics i formals- que ampliïn els seus significats, amb els quals poder, al seu torn, rellegir a Félix González torres ", expliquen els comissaris.

En la mateixa línia, l'artista Hao Jingban s'ha proclamat guanyadora del Premi de Vídeo Art Fundació Han Nefkens - ARCOmadrid 2019, guardó per a la producció d'una obra de videoart, que en aquesta edició ha pres com a referència el títol simbòlic de l'obra de Félix González-Torres "Perfect Lovers". La nova obra es presentarà a Matadero Madrid coincidint amb la propera edició de la Fira.

Al costat d'aquesta nova secció It's Just a Matter of Time, ARCOmadrid 2020 mantindrà els habituals programes d'edicions anteriors. D'aquesta manera, els continguts artístics de la fira es completaran amb l'eix principal de la Fira, el Programa General, format per galeries seleccionades pel Comitè Organitzador, als quals se sumaran les seccions Diàlegs, els estands generaran continguts nous i la presentació en profunditat d'obra d'artistes, i Opening, centrada en galeries amb una trajectòria d'un màxim de set anys.

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-