BannerFCC_Bonart

Notícies

Pere Izquierdo assumeix la direcció provisional dels Museus de Sitges

Pere Izquierdo assumeix la direcció provisional dels Museus de Sitges
FM_Bonart-180x180px-Onlinethumbnail_arranzbravo. general 04-2014
bonart - sitges - 05/03/19
L’arqueòleg i museòleg Pere Izquierdo i Tugas (Gavà, 1963) ha estat nomenat director-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, amb caràcter provisional fins el 30 d’abril. D’aquesta manera, la plaça –que havia quedat vacant el passat 15 de febrer per la jubilació de Vinyet Panyella, que l’havia ocupada des del desembre del 2011– queda coberta i garanteix el correcte funcionament dels museus i la continuïtat dels projectes actualment en marxa.

Pere Izquierdo treballa al Consorci del Patrimoni de Sitges des del maig del 2013 i en els últims anys ha assumit la Secció Tècnica d’Equipaments i Projectes des d’on ha participat en projectes com la reforma el Palau de Maricel, l’adaptació de Can Falç, la revisió de la Carta Arqueològica Subaquàtica de Sitges o la documentació de les recents troballes en excavacions al Puig de Sitges. Anteriorment, havia estat director del Patronat de Museus Municipals de Sabadell (1992-94), del Museu d’Arqueologia de Catalunya (febrer 2007 – setembre 2008) i de l’Oficina del Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona (febrer 2012 – abril 2013). Ha participat en una seixantena d’excavacions arqueològiques, de les quals n’ha dirigit 27.

Entre els anys 2003 i 2008 va ser vocal del patronat del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de la seva comissió delegada; ha editat l’obra col·lectiva La nissaga catalana del món clàssic (2010); ha participat en onze llibres de diferents disciplines culturals; ha pronunciat un centenar llarg de conferències i ha estat professor habitual als cursos de postgrau de museologia, gestió del patrimoni i arqueologia subaquàtica de diverses universitats catalanes, entre altres iniciatives i activitats de la seva trajectòria cívica i cultural.

Et poden
Interessar
...