Expo Josep Coll 2022 baner
La Fundació Tàpies inaugura exposicions d\'Albert Serra i Antoni Tàpies

Exposicions

La Fundació Tàpies inaugura exposicions d'Albert Serra i Antoni Tàpies

bonart barcelona - 06/03/19
2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catImpremta Pages - banner-180x178
La Fundació Tàpies inaugura el 17 de març a les 11 h. les exposicions Albert Serra. Roi Soleil i Antoni Tàpies. Certeses sentides.

Roi Soleil ( 2017) d'Albert Serra, una obra emparentada amb la pel·lícula La mort de Louis XIV(2016), es presentarà a la Fundació Antoni Tàpies. Tal com va dir el crític Olaf Möller, Albert Serra hi aconsegueix fondre la performance i la instal·lació fins a crear una “bèstia minimalista” banyada en llum de neó vermella. Les imatges de Roi Soleil van ser enregistrades l’any 2017 a la Galeria Graça Brandão (Lisboa) on Lluís Serrat fa el paper que Jean-Pierre Léaud va fer a la película homònima. En paraules d’Albert Serra, davant dels visitants d’una galeria d’art, un actor escenifica la lenta agonia del monarca francès Lluís XIV, fins a la seva mort, en un desafiament físic i psicològic de notable complexitat.

D'altra banda, l’any 1998, el filòsof Xavier Antich, avui en dia President del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies, escrivia un assaig en què glossava aquests treballs marcats per les constants de la recerca estètica de Tàpies: “Certeses sentides és, potser, la gran sèrie dels anys noranta. Però no és pas una sèrie a l’ús: el que lliga aquestes obres de 1991 no és una unitat temàtica ni formal. No és una síntesi ni un compendi, menys encara un balanç; si és una summa, ho és perquè no es deixa totalitzar, com l’aritmètica de l’atzar que pobla alguna de les seves obres. Cada obra està plantada enmig de la sèrie, per contradir allò que, en les altres obres, és dit; i contradir és una forma de dir el mateix, però cap per avall, negant qualsevol afirmació plàstica amb la seva contradicció.”

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021