970x250_appec2021
Surt a la venda \

Biblioteca

Surt a la venda "Lila: història gràfica d'una lluita"

bonart barcelona - 07/03/19
Baner_Claramunt_Bonart_360x356Peral_Banner-Bonart_180x180
Darrere del moviment feminista hi ha una font de creativitat gràfica de primera magnitud, en què il·lustradores i artistes d'arreu han posat el seu talent al servei d'una lluita de segles. Lila: història gràfica d'una lluita recull i analitza la història del feminisme a través de les seves icones i imatges més representatives. Un llibre escrit a quatre mans per l'il·lustrador i historiador de l'art Toni Galmés, i per l'activista feminista M. Àngels Cabré.

El manacorí Toni Galmés combina la seva feina d’il·lustrador per publicitat, cinema o editorial, amb la docència d’Història de l'Art a la Universitat de Barcelona i a l'Institut del Teatre. Amb Comanegra també ha publicat els llibres On és l'Estel·la? i Groc: història gràfica d’una lluita

Àngels Cabré és directora de l’Observatori Cultural de Gènere, destinat a impulsar la paritat de gènere en la cultura. Autora de poesia, narrativa i assaig, està especialitzada en dones i cultura i col·labora en diversos mitjans de comunicació.

La reconeguda il·lustradora, pintora, escriptora i feminista, signa el pròleg del llibre. El titula «Ignorem la nostra veritable estatura fins que ens posem dempeus», unes paraules de l’escriptora Emily Dickinson que ja va utilitzar en una altra ocasió: per acompanyar la il·lustració que va preparar per a l’aturada que van fer les dones del llibre el 8 de març del 2018.

El llibre està editat per Comanegra Edicions.

Et poden
Interessar
...