Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

Les visites al Palau de Maricel i a la Parròquia proposen un recorregut per la història de l’art català

Les visites al Palau de Maricel i a la Parròquia proposen un recorregut per la història de l’art català
bonart sitges - 10/03/19

Les visites guiades al Palau de Maricel i a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla tornen aquesta primavera al programa d’activitats al patrimoni i es mantindran periòdicament fins la tardor. Dos dels edificis més emblemàtics de la vila s’obren al públic, per iniciativa del Consorci del Patrimoni de Sitges, per recórrer els seus interiors, aproximar-se a la seva història, admirar les seves col·leccions i conèixer els seus secrets.

Acabat el 1918, el Palau de Maricel és una de les joies arquitectòniques de Sitges i una icona, conjuntament amb tot Maricel, del Noucentisme català. Les visites guiades s’efectuaran cada diumenge, a partir del 10 de març i fins l’estiu, en què entraran en funcionament les activitats del Sitgestiu Cultural, que també inclouen visites per aquest edifici, tot i que en un format diferent. Les visites són cada diumenge, en tres horaris i idiomes: a les 11h (en anglès), les 12h (en català) i les 13h (en castellà). Durant la Setmana Santa es faran visites diàries entre dimarts 16 i Diumenge de Resurreció.

L’itinerari pel Palau de Maricel repassa els racons d’aquest edifici emblemàtic: el Saló d’Or, el Saló Blau, les terrasses i el claustre, des d’on s’aprecien unes vistes privilegiades del Mediterrani.

A la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, l’itinerari té el seu inici a l’exterior de l’església –amb les explicacions sobre la història del Baluard, la Fragata, els primers cavallers, les vegueries i les transformacions de l’edifici– i continua al seu interior amb un passeig pels sarcòfags, les credences i el conjunt de retaules barrocs. La visita presenta una de les col·leccions d’art sacre més importants del país, gràcies a les imatges romàniques, gòtiques, renaixentistes i barroques que formen part de la col·lecció del Dr. Jesús Pérez-Rosales. L’itinerari inclou també la pujada al campanar, que ofereix unes vistes espectaculars de Sitges des del punt més elevat de la Punta. Les visites es realitzaran en dissabte, del 4 de maig al 5 d’octubre.

banner-oro-180x180-geneEude, generic

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px