BannerFCC_Bonart
Jan Monclús exposa a la Twin Gallery

Exposicions

Jan Monclús exposa a la Twin Gallery

bonart madrid - 11/03/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Twin Gallery, carrer San Hermenegildo 28 de Madrid, presenta del 13 de març al 27 d'abril de 2019 la mostra individual de Jan Monclús Bald before Rich.


Es tracta d'una sèrie de pintures amb les que es qüestiona la seva relació i pertinença al propi medi pictòric. Pertanyent a una generació d'artistes que es veuen sovint obligats a aprendre a viure amb i des del precari, l'exposició funciona com un desafiament a la premonició del títol.


Des d'aquesta premissa aparentment derrotista, l'artista es recrea en un imaginari d'elements intrínsecament lligats a la seva pràctica artística a partir dels quals genera un diàleg metalingüístic entre la gènesi d'una obra pictòrica, la construcció de la imatge i els seus significats. Pals, fustes, bastidors i banderes s'entremesclen en un relat que s'articula a manera de joc i convida a reflexionar sobre la problemàtica del clixé a la pintura figurativa.


"As a painter I have nothing to say, as an artist I have nothing to paint" diu el text d'una petita pintura present a la sala. Les autoreferències constants en l'obra de l'artista semblen estar anunciant un camí de no retorn en el qual l'únic relat possible és el relat en si mateix.


Aquesta és la primera col·laboració de Twin Gallery amb etHALL i Jan Monclús, qui a més tindrà algunes peces a Jumanji, exposició col·lectiva a Espositivo.A la imatge, obra de Jan Monclús.

Et poden
Interessar
...