FCC-Segell-banner4
Exposició de Cuca Arsuaga i Jacques Villares a Montsequi Galeria d\'Art

Exposicions

Exposició de Cuca Arsuaga i Jacques Villares a Montsequi Galeria d'Art

bonart madrid - 13/03/19
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356180x180 Banners-FERIARTE-D
Montsequi Galeria d'Art, carrer Alonso Cano 42 de Madrid, presenta l'exposició de Cuca Arsuaga i Jacques Villares Un món natural i urbà inspirat per l'aquarel·la del 12 al 30 de març de 2019.

Com explica Izaskun Monfort, comissària i crítica d'art independent, "estem davant d'una mostra suggerent i equilibrada en la qual trobem dues visions diferents del món que ens envolta, plasmades a través de l'aquarel·la. Tècnica que tant Cuca Arsuaga com Jacques Villares dominen amb precisió, aprofitant al màxim els seus valors estètics. D'aquesta manera, construeixen composicions fluides mitjançant un delicat joc de transparències, llums, ombres i color, sense escapar de la frescor i espontaneïtat que imprimeix la immediatesa pròpia de l'execució d'aquesta tècnica.

Una mirada al món des del jo, potenciada pels enquadraments compositius, mostrant-nos només el que els ulls dels artistes observen. Detalls naturals i urbans en aparença senzills i fins i tot irrellevants però que els artistes aconsegueixen revestir d'una aura legítima, gairebé documental, sense perdre el caire líric.

La solitud es palpa en tota la mostra. Companya de passeig de Jacques Villares pels carrers de París, Venècia o Madrid, recorda a les fascinants postals d'Atget on la ciutat es creix convertint-se en element principal, desplegant el seu propi caràcter i personalitat davant d'una figura humana diminuta i completament accessòria. Atrapat per la bellesa senyorial d'aquestes ciutats, l'artista ens delecta amb els detalls ornamentals dels seus edificis, bells canals, vibrants avingudes i alegres terrasses. Un ecosistema artificial fet a la mida de l'home.

En contraposició, davant dels nostres ulls s'obren paisatges naturals inabastables, en els quals l'ésser humà desapareix, o es presenta de forma tàcita mitjançant una senzilla cabana en una plàcida riba o els fars que es mantenen ferms davant la tempesta. En l'obra de Cuca Arsuaga la naturalesa ho abasta tot. Amb una curiositat gairebé científica ens acosta als veritables habitants d'aquest ecosistema. Podem apreciar al detall l'escorça dels arbres, la força irrefrenable de cadascuna de les onades i el reflex del bosc sobre un plàcid llac. Un exquisit equilibri entre l'assossec i la força, entre la visió del particular i en general, que eleven a l'espectador cap al sublim.

Una mostra que es converteix en un atractiu diàleg entre dos artistes, fent-nos partícips al interrogar-nos sobre quin és el nostre lloc en aquest meravellós món".

A la imatge, obra de Cuca Arsuaga.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura