BannerFCC_Bonart
Àngel Igual i Antonio López dirigeixen la cocció del mural contra la violència de gènere

Notícies

Àngel Igual i Antonio López dirigeixen la cocció del mural contra la violència de gènere

bonart vila-real - 14/03/19
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)La-Galeria-201602-recurs
Tot coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona a Vila-real els ceramistes Àngel Igual i Antonio López, impulsors del mural contra la violència de gènere, al costat de Jaime Romero han treballat en la cocció de les peces que de forma col·lectiva van crear veïns i veïnes.

La Comunitat és el títol del mural que es va realitzar durant l'1, 2 i 3 de febrer i que ara pren forma gràcies a la calor abrasador d'un forn que porta, a més, nom de dona. El forn es diu Carmen en honor a la famosa òpera dramàtica de Georges Bizet, ocupa l'avinguda Europa 36, ​​antiga Escola Taller de Vila-real i, actualment, seu de l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

Segons expliquen els ceramistes que han ideat aquest projecte artístic el forn en què han treballat és "un forn tipus Smokeless que significa sense fum i que va ser construït pel seu propi inventor, el prestigiós constructor de forns japonès Masakazu Kusakabe. Per a la seva construcció també es va comptar amb l'ajuda d'anomenats ceramistes arribats de diferents punts de la geografia espanyola".

Aquest forn va ser fruit d'un projecte organitzat i realitzat per la Càtedra d'Innovació ceràmica ciutat de Vila-real en col·laboració amb l'ajuntament de Vila-real i el ceramista Àngel Igual. Així, el "Sasukenei Carmen" ha estat l'encarregat de portar les peces del mural col·lectiu contra la violència de gènere fins als 1300ºC. Tal com expliquen els autors Àngel Igual i Antonio Pérez Requena, "el forn acaba per vincular el mural encara més si és possible amb la ciutat, atès que aquest impregna el mural amb les cendres de la llenya de taronger creant un esmalt d'aquestes cendres, unint així la ceràmica, la citricultura i la igualtat com a símbols identitaris de la ciutat de Vila-real ".

Et poden
Interessar
...