Expo Josep Coll 2022 baner
Jorge Conde exposa a Casa Góngora en el marc de la XVI Biennal Fotografia

Exposicions

Jorge Conde exposa a Casa Góngora en el marc de la XVI Biennal Fotografia

bonart còrdova - 15/03/19
Eude, genericBanner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
La Sala Galatea de Casa Góngora, carrer Cabezas 3, presenta la mostra de Jorge Conde No hi ha tal lloc en el marc de la XVI Biennal Fotografia de Còrdova.

Fa una dècada vam saber de la caiguda del colós financer Lehman Brothers i oficialment ens va dir que havíem entrat en una crisi de conseqüències incalculables. Aquesta situació va fer que em interrogués sobre la funció social de l'art, el present i el futur de la institució artística, seva evolució i sentit. Vaig decidir aprofundir en el model de la recuperació d'espais obsolets i la seva reconversió en institucions culturals, tan costós i internacionalment replicat des dels anys 1980s.

Em fascinava la idea -gairebé utòpica de dotar amb una segona vida a aquests llocs oblidats, de transformar-los, mitjançant la cultura, en altres llocs amb missions i funcions diferents, creant públics nous. Serviria aquest "miracle" per recuperar la memòria d'aquests enclavaments i projectar-la cap al futur? Un exercici necessari per a qualsevol societat. Ja llavors em preguntava si es faria amb respecte i seria viable en contextos de contracció econòmica. Si seríem capaços de mantenir-los i evitar fenòmens indesitjables com l'especulació abusiva, la guetificació i la gentrificació...

Natural de Barcelona (1968). Artista visual d'arrel conceptual i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​va completar la seva formació a la University of California, San Diego i el Chelsea College of Arts and Design de Londres. Va ser artista resident al Museu Siqueiros a Mèxic i la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma. La seva pràctica aborda els excessos de la societat contemporània, les seves relacions de poder i els relats que serveixen per justificar-les. Amb els anys ha adoptat un major compromís ètic, social i ecològic, amb un clar afany assagístic.

Ha exposat al Museu Siqueiros (Mèxic), l'Institut Cervantes de Berlín, el Museu d'Art Contemporània MACRO i l'Acadèmia d'Espanya a Roma, el Mandeville Center for the Arts a San Diego (USA), l'IVAM de València, l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando a Madrid, arts Santa Mònica a Barcelona, ​​el Tinglado 2 a Ta- rragona i el Museu de la Universitat d'Alacant. Ha participat en ARC Madrid, Art Miami, AAF London i els festivals PHotoEspaña, SCAN Tarragona i Rem Brindisi a Ferrara (Itàlia).

A la imatge, obra de Jorge Conde.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat