BANNER

Notícies

Es presenta la desena edició d'Empordoneses

Es presenta la desena edició d\'Empordoneses
bonart figueres - 15/03/19
S’ha presentat al Museu de l’Empordà la desena edició del cicle expositiu Empordoneses. A la roda de premsa s’ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, Alcalde de Figueres; Enric Gironella, conseller de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses; i Enric Tubert, comissari del cicle 2019. En la presentació, Jordi Masquef ha destacat la “voluntat d’unir persones que ha tingut el cicle al llarg dels anys, on han participat més d’un miler de creadores i creadors, amb el comú denominador de la llibertat d’expressió i la pluralitat”. Mentre que Enric Gironella ha ressaltat “l’encert que el cicle ha tingut des dels inicis per implicar estudiants en les seves activitats i així apropar-los al món de l’art”. Pel que fa a les exposicions, Pilar Farrés ha explicat que “Empordoneses, com sempre, tindrà un fil conductor, la peculiaritat, però, serà que enguany en motiu d’acomplir 10 edicions, organitzarem dues grans exposicions col·lectives que recuperaran algunes de les peces més rellevants que s’han pogut veure al llarg de les 9 edicions anteriors, de manera que l’espectador pugui, en una sola visita, fer-se una idea de la importància i magnitud del que ha significat el cicle”. Les dues  col·lectives duran per títol La Comunitat i es faran durant el juliol-agost a la Casa Empordà (antic Escorxador) de Figueres, i a la tardor, a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses, i en totes dues es mostraran peces distintes. L’historiador de l’art Enric Tubert, comissari encarregat de fer la selecció d’obres, ha explicat que “es tracta d’aconseguir un conjunt d’obres que sigui representatiu tant de la varietat de temes proposats en les nou edicions anteriors, com de les tècniques i els formats, sense oblidar la paritat de gènere. Però sobretot, volem posar en valor la comunitat que s’ha aplegat al voltant d’Empordoneses (artistes, tècnics, escolars, patrocinadors i públic)  la qual actua, quan es posa en moviment, com una sola veu crítica davant certs problemes del món contemporani”. L’obra principal de ‘La Comunitat’ Tubert també ha explicat que a banda de la selecció d’obres d’altres edicions, en totes dues col·lectives es presentarà una instal·lació artística creada expressament per aquest 2019 protagonitzada per un recull fotogràfic de totes les persones (artistes, financers, públic, escolars, etc.) que al llarg dels anys han format part d’Empordoneses. Crida a fotografiar-se! Per tal d’aconseguir les fotografies d’aquesta instal·lació s’organitzaran dues sessions fotogràfiques a l’espai públic. Aquestes són les dates per a tots els que vulguin participar.
  • Divendres 22 de març: Sessió fotogràfica a la Biblioteca Municipal de Figueres Carles Fages de Climent. De 12 a 14.30 hores i de 19 a 20.30 hores.
  • Divendres 3 de maig: Sessió fotogràfica al Museu de l’Empordà durant les Fires de la Santa Creu de Figueres. De 17 a 20 hores.
+ exposicions A  banda de les dues grans mostres col·lectives no faltaran altres propostes de petit i mitjà format per complementar el cicle:
  • El Divendres 5 d'abril, el Museu de l'Empordà organitzarà una activitat amb estudiants de primària de la comarca al voltant de l’obra d’Ángeles Santos, el resultat de la qual es podrà veure fins passat Fires de la Santa Creu de Figueres.
  • Durant el mes de juny, el Museu del Joguet de Catalunya, exposarà una instal·lació fotogràfica obra d’Àngel Reynal.
  • I al juliol-agost, el ja habitual duet format per l’escriptora Mercè Cuartiella i l’il·lustrador Abdón Jordà, duran un dels seus grafits a la façana de la Biblioteca Municipal de Figueres Carles Fages de Climent.
 A la roda de premsa també han estat presents Eduard Bech, director del Museu de l’Empordà; Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya; Josep Maria Mora, del Servei Educatiu de l’Alt Empordà; i Sara Salip, representant dels instituts de Figueres.
A les images, a dalt, detall del cartell i a sota, foto d'Àngel Reynal, d'esquerra a dreta: Pilar Farrés, coordinadora Empordoneses; Enric Gironella, conseller de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Jordi Masquef, Alcalde de Figueres; i Enric Tubert, comissari del cicle 2019.
Eude, genericinclassificables

Et poden
Interessar
...

0224-banner-bonart-MetgeRural-1280x107px