FCC-Segell-banner4
El MACBA i la Fundació Daniel i Nina Carasso van presentar \

Notícies

El MACBA i la Fundació Daniel i Nina Carasso van presentar "Allez!'"

bonart barcelona - 18/03/19
BONART-180x180-CervellsNial nou-180x178
Del 13 al 16 de març, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) va acollir el programa de Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos, un seminari internacional al voltant de artefactes mòbils.

Les pràctiques artístiques i les pedagògiques comparteixen una llarga genealogia d'experiències mòbils en què el lúdic, l'estètic i el relacional es despleguen en diferents nivells d'intensitat. Propostes que al llarg de l'últim segle han adoptat formes molt diverses: des de les missions pedagògiques del Govern de la Segona República a Espanya a la Boîte en valise de Duchamp, la gran vaca mecànica de Lina Bo Bardi o el grup de teatre La Barraca de Federico García Lorca. En diferents nivells i formes, aquests dispositius tracen la seva estratègia en la intersecció entre pràctiques artístiques, experimentació pedagògica i la investigació social.

Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos part del desig del MACBA i la Fundació Daniel i Nina Carasso de generar un espai de reflexió i experimentació al voltant de recursos didàctics mòbils que afavoreixen l'educació en les arts. Des maletes, kits i caixes pedagògiques a museus, biblioteques i cinemes ambulants, propostes vinculades amb la tradició de l'art postal o rulots-estudi de gravació, totes elles iniciatives institucionals o autogestionades que busquen mutar el territori i investiguen altres formes de relacionalitat. Al llarg de la trobada es preguntaran sobre els elements que componen aquests artefactes que es despleguen més enllà dels murs de la institució, i que generen noves formes d'institucionalitat dispersa en el territori i més porosa.

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner