FCC-Segell-banner4
Un important conjunt de mobiliari d\'Antoni Gaudí ingressa al Museu Nacional

Notícies

Un important conjunt de mobiliari d'Antoni Gaudí ingressa al Museu Nacional

bonart barcelona - 18/03/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner_Esteva_Bonart_360x356
La Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família diposita Museu Nacional d'Art de Catalunya, Parc de Montjuïc de Barcelona, un conjunt d’elements procedents de la casa Milà i renova per deu anys els acords de dipòsit i exposició ja existents.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família han signat un nou acord de col·laboració que contempla el dipòsit per a la seva exposició de set elements que conformen un conjunt dissenyat per Gaudí i que en origen moblava part d’un espai de la casa Milà així com la renovació per 10 anys del dipòsit realitzat el 2014, amb ocasió de la nova presentació de les sales d’art modern.

l primer dipòsit, format per 20 obres de les cases Batllò, Calvet i Milà, d’Antoni Gaudí i d’altres autors modernistes, es suma aquest important conjunt.

El nou ingrès reforça el Museu Nacional com el centre de referència per conèixer les creacions artístiques de l’arquitecte modernista. La ciutat de Barcelona compta amb els conjunts arquitectònics de Gaudí i una part molt important de la seva producció artística, creada per a aquests edificis, es conserva i s’exposa al Museu Nacional, juntament amb l’obra d’altres arquitectes i artistes modernistes com ara Jujol, Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch.

A la imatge, Arquibancs i dalts d’armari del vestíbul, 1966.

Et poden
Interessar
...

817x68