JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Abel Jaramillo i Bel Fullana coincideixen a la Galeria Fran Reus durant l'Art Palma Brunch

Abel Jaramillo i Bel Fullana coincideixen a la Galeria Fran Reus durant l\'Art Palma Brunch
bonart palma - 19/03/19
La Galeria Fran Reus presenta a partir del 23 de març i amb motiu de l'Art Palma Brunch, dues exposicions. En aquesta ocasió es presenta Illa Bonica de la mallorquina Bel Fullana i El protagonista és el foc, un projecte d'Abel Jaramillo que arriba directament des Injuve. A més, gràcies a la col·laboració que l'associació de galeristes de Palma, Art Palma Contemporani, amb el col·lectiu "Xefs In" que s'inicia aquest any, es comptarà amb la presència del xef amb estrella Michelin Adrián Quetglas que prepararà In Situ llonguets temàtics en format cuina en viu.
Planta 0: "Illa Bonica" de Bel Fullana. Com espectadora resident nativa a Mallorca, Bel Fullana fa una revisió de l'imaginari que omple els llocs que habiten aquests personatges nouvinguts a l'illa, l'estada es desenvoluparà en una mena d'univers paral·lel, en què tot és postís i efímer.
Aquest projecte no neix com una crítica sinó com una mirada cap a aquests ambients en què la realitat es distorsiona, és igual el punt del globus en què estigui situat aquest lloc, tots comparteixen un imaginari semblant: palmeres, noies en bikini, platges, fruites tropicals, dofins, postes de sol, animals exòtics, etc. Tot un seguit de clixés que mitifiquen aquests entorns resultant redundants i caricaturescos i que s'han convertit en l'escenari que acull el comportament pintorescament etílic dels personatges que hi viuen. Es tracta, doncs, d'un retrat del paisatge que envolta tota aquesta situació i que no pertany a la realitat del territori, sinó a una més extensa: l'anhel de festa, sol i platja.
Planta -1: "El protagonista és el foc" d'Abel Jaramillo. Aquest és el tercer acte d'aquest projecte, que pren com a punt de partida la pel·lícula The State of Things (1982) de Wim Wenders, en què un director de cinema i el seu equip es traslladen a Portugal a gravar una pel·lícula de ciència ficció anomenada The Survivors. El film de Wenders aborda les dificultats del director per acabar aquesta pel·lícula. Un hotel i una piscina al costat del mar és l'emplaçament principal del film i el lloc al qual es dirigeix ​​aquesta narració. Una estructura que sosté l'aigua, una paret que amaga un text, una veu que narra una absència. Tot això d'aquí és ficció, les històries només existeixen en les històries. I el protagonista és el foc.
A la imatge, obra de Bel Fullana (detall).
Eude, genericBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88