FCC-Segell-banner4
L\'Institut Cervantes porta a Argentina dues grans exposicions sobre edició i fotografia

Exposicions

L'Institut Cervantes porta a Argentina dues grans exposicions sobre edició i fotografia

bonart còrdova (argentina) - 20/03/19
220317_Verdu_Bonart-180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
L'Institut Cervantes inaugura el 22 de març a Còrdova (Argentina) dues exposicions sobre edició i sobre fotografia en el marc del VIII Congrés Internacional de la Llengua Espanyola que inaugura el  27 de març els Reis d'Espanya i el president d'aquell país, Mauricio Macri . Es tracta de les mostres Com s'imprimeix un llibre. Grafistes i impressors a Buenos Aires 1936-1950 i Vagareig i fotografia. El món hispànic de Jesse A. Fernández, que el Cervantes porta a aquella ciutat argentina amb la col·laboració d'Acció Cultural Espanyola (AC / E). Podran veure al Museu Provincial de Belles Arts Emilio Caraffa fins al 2 de juny.

Com s'imprimeix un llibre recorre l'anomenada època daurada de l'edició a Argentina, país que va servir de refugi en la postguerra europea a molts intel·lectuals i impressors. S'hi exhibeixen més de 90 volums, majoritàriament primeres edicions, d'una dotzena d'editorials, així com fotografies, làmines i audiovisuals al voltant de les diverses facetes del llibre com a objecte: format, diagramació, tipus de lletra, il·lustracions, disseny de cobertes , emblemes editorials, impressió i enquadernació.

Vagareig i fotografia. El món hispànic de Jesse A. Fernández, divulga l'obra d'aquest gran artista cubà (1925-1986), figura fonamental en la història de la fotografia hispanoamericana. Moltes de les imatges són cèlebres i icòniques. Unes altres són menys conegudes, i fins i tot s'exhibeixen algunes rigorosament inèdites. La mostra reuneix 135 instantànies realitzades entre 1952 i 1986 per un dels grans retratistes d'intel·lectuals i creadors. Per a ell van posar Cabrera Infante, Vargas Llosa, Alfonso Reyes, Borges, Octavio Paz, Carlos Fuentes, Cortázar, Lezama Lima, Rulfo, Onetti, Carpentier ... i espanyols de la talla de Dalí, Miró, Saura, Chillida, Tàpies o Buñuel.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021