FCC-Segell-banner4

Notícies

El Terracotta Museu, finalista dels Premis Nacionals de Ceràmica 2018

bonart la bisbal d'empordà - 24/03/19
Banner-300x250_1BanerVictor04
Aquest dissabte 23 de març a les 19:00h s'han donat a conèixer els guanyadors dels Premis Nacionals de Ceràmica 2018, on s'han presentat vint-i-una candidatures en les seves sis modalitats. La gala de lliurament ha tingut lloc a la Fundación Antonio Pérez, instal·lada en el centre històric de Cuenca, en el marc de l'Assemblea de l' Asociación Española de Ciudades de la Cerámica (AeCC) i en coincidència amb la Jornada Tècnica "Apertura, funcionamiento, mejora y ayudas económicas para talleres cerámicos: aspectos técnicos legales y financieros", organitzada per la mateixa associació amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cuenca.

Es tracta d'uns premis bianuals de la AeCC (de la qual el municipi de la Bisbal en forma part des de la seva creació) que arriben a la seva setena edició amb la voluntat de reconèixer a aquelles persones, institucions, empreses o col·lectius que hagin destacat per la seva tasca a favor de la difusió, la investigació i el desenvolupament de la ceràmica.

Concretament, el Terracotta Museu ha quedat finalista en la modalitat "Activitat a favor de la ceràmica". Aquesta categoria vol premiar les activitats o iniciatives que beneficien la millora, la valorització, el prestigi o la difusió de la ceràmica. El guanyador, finalment, ha estat la revista digital Infoceramica, la qual ha estat guardonada per la difusió del sector i les activitats realitzades des de la seva plataforma.

Ser finalista d'aquests premis significa pel museu el reconeixement a la feina realitzada des de la reobertura de l'equipament a finals del 2015. Els esforços realitzats durant aquests anys s'han dirigit, majorment, a dinamitzar la sala d'exposicions temporals (amb una programació estable i de qualitat), i els altres tres espais expositius amb què compta: "El Forn", "La Peixera" i l'Espai "Actualitat". Una programació d'exposicions que ha redundat en la percepció que es té del museu com a equipament cultural viu, i ha permès posicionar la institució com un dels museus de ceràmica més importants i dinàmics del país.

La candidatura del museu per aquesta modalitat fou proposada per l'Ajuntament d'Argentona i el seu Museu del Càntir. També va rebre els avals dels Ajuntaments de l'Alcora i de Quart, l'Asociación de Ceramología, de l'Associació de Ceramistes de Catalunya, l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, el Museo Nacional de Cerámica "Gonzàlez Martí", els Museus d'Esplugues, el Museu de Ceràmica de l'Alcora i el Museu de la Terrissa de Quart.
La resta d'entitats finalistes en aquesta categoria per la seva tasca de difusió de la ceràmica han sigut:
ANPECAsociación Nacional de Profesionales en Cerámica
Convivencias Cerámicas. Jornadas Internacionales sobre muralismo cerámico
Pequeños Arqueólogos - Sílvia del Mazo y Rubén Pérez

Et poden
Interessar
...

817x68