Expo Josep Coll 2022 baner
Cinc fotògrafes mostraran el seu treball al Cendeac en el marc del cicle Full Frame

Exposicions

Cinc fotògrafes mostraran el seu treball al Cendeac en el marc del cicle Full Frame

bonart múrcia - 24/03/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
Cinc fotògrafes mostraran el seu treball al Cendeac dins el cicle Full Frame. El cicle organitzat pel col·lectiu Underphoto en col·laboració amb Cultura se celebrarà entre maig i novembre i serà clausurat per la gallega Lúa Ribeira, candidata a formar part de l'agència Magnum.


El Centre de Documentació i Estudis Avançats d'Art Contemporani de la Regió de Múrcia (Cendeac), espai gestionat per la Conselleria de Turisme i Cultura, acollirà entre maig i novembre cinc trobades amb fotògrafes dins el cicle 'Full Frame', l'objectiu és familiaritzar al públic amb les noves manifestacions, visions i tendències de la fotografia contemporània.

Coordinat pel col·lectiu Underphoto, "aquest cicle s'uneix a altres activitats al voltant de la fotografia contemporània que es celebren tant al Cendeac com al Centre Párraga i proposa diferents conferències-trobades en què s'analitzen projectes fotogràfics rellevants d'artistes nacionals i també internacionals; professionals que comparteixen amb els assistents el seu procés creatiu, les seves influències, així com les seves troballes, èxits i dificultats ", segons va explicar la directora general de l'Institut de les Indústries Culturals i de les Arts (ICA), Marta López-Briones.

D'aquesta manera, ha afegit la responsable de l'ICA, "es pretén traçar una visió actual del món de la fotografia a Espanya, en aquest cas en concret aprofundint en la mirada femenina a través de cinc rellevants fotògrafes". L'objectiu és crear un entorn de debat en el qual compartir experiències i projectes (exposicions, fotollibres, etc.) i que pot donar peu a experiències similars en l'entorn de la Regió de Múrcia.


La primera trobada de 'Full Frame' tindrà lloc el 23 de maig de 2019 i estarà protagonitzat per la fotògrafa italiana Paola de Grenet (Milà, 1971). Col·laboradora de nombroses revistes, publicacions i editorials nacionals i internacionals, De Grenet va estudiar Disseny Gràfic a l'Camberwell College of Arts (Londres) i des de 2003 resideix i treballa a Barcelona. De forma paral·lela ha desenvolupat projectes personals, alguns d'ells reconeguts amb premis com FotoPres La Caixa i Marc Pesaresi (Itàlia), que també han estat exposats en espais i certàmens com CaixaForum, PhotoMiami, Berliner Liste i Art Madrid.

El 20 de juny serà el torn de la madrilenya María Platero (1976), que compagina els seus projectes personals amb la seva experiència com a professional de la fotografia, la gestió cultural i la docència. És membre de l'equip creador de 'Fanzine 10x15', revista dedicada a la fotografia contemporània, com a editora i comissària.

El cicle continuarà amb la saragossana Vicky Méndiz (26 de setembre), llicenciada en Història de l'Art i fotògrafa que viu i treballa a cavall entre Saragossa i París i el camp de creació se situa en la quotidianitat i en la relació íntima de l'ésser humà amb la naturalesa i la memòria, i amb Estela Sanchís (24 d'octubre), llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, màster en Fotografia, Art i Tècnica i interessada en aprofundir amb el seu treball en les relacions entre desconeguts i el 'voyeurisme 'a la societat actual.

'Full Frame' finalitzarà el 28 de novembre amb Lúa Ribeira (Galícia, 1986), fotògrafa documental espanyola resident a Anglaterra que va ser seleccionada el passat 2018 com 'membre nominat' de la prestigiosa agència Magnum. Es va graduar en Disseny Gràfic al Centre Universitari de Disseny de Barcelona (BAU) i va completar la seva formació en Fotografia Documental a la Universitat de Gal·les del Sud (Newport, Regne Unit).

Ha obtingut beques i distincions com el Jerwood Photoworks Grant 2018, el Reginald Salisbury Fund 2016, Firecracker Grant 2015 i Ditto Press Beca en 2015, i participat en diferents exposicions i festivals. El seu treball va ser seleccionat per Susan Meiselas per a la seva inclusió a la revista 'Raw View # 7. Women looking at Women 'i el seu treball ha estat també inclòs en publicacions com el' British Journal of Photography '.


A la imatge, cicle Full Frame.

Et poden
Interessar
...

PERICO_PASTOR_Expo-maig