BannerFCC_Bonart

Notícies

El Museu Nacional torna a exposar l'Anyell de l'Apocalipsi d'Antoni Miralda

El Museu Nacional torna a exposar l\'Anyell de l\'Apocalipsi d\'Antoni Miralda
La-Galeria-201602-recursAA-bonart q
bonart - barcelona - 25/03/19
El Museu Nacional torna a exposar l'Anyell de l'Apocalipsi d'Antoni Miralda. L’obra és la peça central d’una cerimònia-performance ideada per l’artista que es podrà veure a la Sala Oval durant quatre dies.

Del 4 al 7 d’abril de 2019, el públic podrà veure l’Anyell de l’Apocalipsi, el tapís-cobrellit de 18x15 m que Miralda va crear amb motiu del Honeymoon Project (1986-1992), per celebrar el casament simbòlic entre el Monument a Colom i l’Estàtua de la Llibertat. La música de l’orgue de la Sala Oval tornarà a sonar durant aquests quatre dies, com a part de la instal·lació.
Serà una ocasió única per contemplar de nou o per descobrir la gran obra d’Antoni Miralda, que es va exhibir al Museu Nacional fa quasi 25 anys, amb motiu de l’exposició Agnus dei. L’art romànic i els artistes del segle xx,  organitzada per celebrar la inauguració de la Col·lecció d’Art Romànic l’any 1995.

Ara, Miralda, Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2018, ens presenta l’Anyell de l’Apocalipsi en un nou gir creatiu, adreçat especialment a les noves generacions. La instal·lació Peccata Mundi es completa amb una selecció de dibuixos i material audiovisual a l’entorn del Honeymoon Project, que permet capbussar-se en l’univers de l’artista.

El dissabte 6 d’abril de 2019, el museu celebra una cerimònia-performance idea da per l’artista. A la Sala Oval, el dissabte 6 d’abril a partir de les 12.30 h tindrà lloc un acte col·lectiu amb Miralda com a mestre de cerimònies. L’artista ha ideat un ritual dels sentits on el número 7 és l’articulació de tot i on l’anyell místic tornarà a ser sacrificat simbòlicament. Els participants degustaran un menú inspirat en el receptari medieval i podran escoltar dues formacions del Conservatori del Liceu.

A les 17 h, tindrà lloc l’acte de cloenda de la cerimònia-performance a càrrec del contratenor Jordi Domènech, acompanyat a l’orgue per Dani Espasa.

A la imatge, "Anyell de l'Apocalipsi" d'Antoni Miralda.

Et poden
Interessar
...