FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Vides privades Històries compartides" a la Fundació Mascort

bonart torroella de montgrí - 31/03/19
Gif_Viladot_180x180_2thumbnail_arranzbravo. general 04-2014
“Vides privades. Històries compartides” es pot visitar a la Fundació Mascort de Torroella de Montgrí, fins al 22 d'abril del 2019.

Sota el títol Vides privades. Històries compartides. El fons fotogràfic de la família Mascort (1860-1960), la Fundació Mascort presenta cent anys d’història de la fotografia a través del fons fotogràfic de la família Mascort. L’exposició mostra una selecció de més de 180 imatges (originals i reproduccions) que formen part d’un important llegat familiar que actualment té més de 2.500 registres. Aquest fons fotogàfic ens permet un acostament a la fotografia des de dos vessants; per una banda, com a coneixement de la història de la fotografia o com a testimoni del treball dels fotògrafs professionals o amateurs. El fons que compon aquesta exposició destaca tant pel seu gran abast cronològic com geogràfic, el qual es remunta a mitjan segle XIX –on s’observen alguns dels primers procediments fotogràfics– amb la presència de fotògrafs nacionals i internacionals. L’exposició posa de rellevància també la importància dels fons familiars com a font de coneixement per a la història, els costums i els valors de la societat en diferents èpoques. D’aquesta manera, mitjançant més d’un centenar d’imatges, podem explicar i veure la fotografia des de diferents punts de vista i convertir un fons fotogràfic familiar en un llegat digne de ser estudiat, exhibit com un arxiu documental d’inqüestionable valor, a través del qual es poden desgranar diferents aspectes, tant de la història de la fotografia –i dels fotògrafs que la van fer possible– com de la societat.

A la imatge, Maria (Mari) Carbó Creixell a la terrassa de la Casa Galibern, c. 1950. Torroella de Montgrí (Girona), Ramon Mascort Amigó, còpia de revelatge al gelatinobromur de plata.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner