970x250_appec2021

Notícies

Propostes d'exposicions i activitats a la Fundació Joan Miró

bonart barcelona - 01/04/19
Baner_JMdMoral_Bonart_360x356_v2180x180-1
Propostes d'exposicions i activitats a la Fundació Joan Miró per al mes d'abril de 2019.

Coincidint amb la Setmana Santa, la Fundació programa activitats familiars els dies 16, 17 i 18 d’abril. Dilluns de Pasqua, 22 i dilluns 29 d’abril de 2019, la Fundació obrirà de 10 a 20 h; i l’endemà, Diada de Sant Jordi, podreu trobar les publicacions de la Fundació a la parada que cada any s’instal·la a la Rambla. Entre el 26 i el 28 d’abril, la Fundació participarà a ArtsLibris, la Fira Internacional del Llibre d’Artista i Edició Contemporània, juntament amb altres espais expositius de la ciutat.

Al llarg de tot el mes d’abril, i per primera vegada en quaranta anys, es podrà veure per primera vegada el dors del Tapís de la Fundació: el visitant podrà circular per la part del darrere i contemplar la dimensió matèrica de la peça, com l’artista desitjava.

Activitats vinculades: Taller de tapís conduït per Queralt Illa. Per a tots els públics. Dissabtes 6 i 27 d’abril, a les 17 h,

Joan Miró. Col·lecció. La col·lecció de pintures, dibuixos, escultures i obres damunt paper que es mostra a la Fundació és una de les més completes de Miró i permet fer un recorregut exhaustiu per totes les etapes de la seva cronologia vital i artística. El conjunt il·lustra els conceptes clau del pensament i de l’obra de Miró i mostra la voluntat de l’artista de transcendir la pintura convencional. A través de diversos àmbits s’exploren, de manera transversal, la producció i el llenguatge personalíssim d’un dels artistes més influents del segle xx.

L’actual presentació de la col·lecció posa de relleu el caràcter únic de la Fundació, un espai expositiu singular pensat per acostar l’art a tothom i dissenyat específicament per mostrar l’obra de Miró posant en valor el diàleg i la complicitat de l’artista i l’arquitecte Josep Lluís Sert. Els visitants poden gaudir del PATI NORD durant el seu recorregut per la Col·lecció d’obra de Joan Miró. L’edifici de Sert conjuga elements de l’arquitectura moderna i de l’arquitectura tradicional mediterrània, on els patis són una referència constant. Sert i Miró van imaginar un recorregut que propiciés la contemplació de les obres amb moments de repòs, en un diàleg continu entre art, arquitectura i paisatge.

Exposicions temporal. Fins el 26.05.2019 Lina Bo Bardi Dibuixa Comissari: Zeuler Rocha Lima. L’arquitecta Lina Bo Bardi (1914-1992) va tenir sempre un sentiment profund de connexió amb el dibuix. Més que una eina de disseny, per a ella el dibuix era un mitjà expressiu primordial alimentat per un fort sentit de la curiositat i el dubte. Malgrat que no va defensar mai que fos un llenguatge artístic independent, s’hi va abocar amb intencionalitat artística. Per a Bo Bardi el dibuix era alhora nom i verb, resultat i procés, objecte i relació. Al llarg de la seva vida, Lina Bo Bardi va conservar més de sis mil dibuixos i esbossos en els seus arxius personals a São Paulo, al Brasil. Aquesta mostra aporta llum a una selecció petita, però organitzada curosament, composta de cent d’aquestes imatges, que il·lustren l’ampli i ric espectre de la seva producció. Aquests dibuixos es complementen amb imatges de la seva obra constructiva i de la seva activitat com a dissenyadora d’exposicions.

La Fundació Joan Miró presenta Lina Bo Bardi dibuixa, la primera exposició que examina específicament el paper del dibuix en la vida i l’obra de l’arquitecta italobrasilera. La mostra reuneix una acurada selecció d’un centenar de dibuixos procedents de l’Instituto Lina Bo e P. M. Bardi, que donen fe de la importància del dibuix en totes les etapes de la polifacètica carrera de Bo Bardi. Es tracta d’un projecte comissariat pel també arquitecte, artista, investigador i expert internacional en la figura de Bo Bardi Zeuler Rocha Lima Fins a finals de maig, Lina Bo Bardi dibuixa convida el visitant a descobrir l’ampli i ric ventall del pensament i la producció d’una de les arquitectes i intel·lectuals més destacades del segle xx, que va bastir ponts entre l’art i la vida a través del llenguatge que li era propi: el dibuix. Amb la col·laboració de la Fundació Banc Sabadell

Activitats vinculades a l’exposició:  Les cases de Lina. Taller obert per a tots els públics. Visites comentades cada dissabte, a les 16 h en català i a les 17 h en castellà.  Visita en llengua de signes: dissabte, 06.04.19, a les 17h

Espai 13. Un monstre que diu la veritat és la proposta de la comissària Pilar Cruz l’Espai 13 per la temporada 2018-2019 a l’Espai 13. Un cicle que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabaell i que indaga en els límits de les disciplines i les relacions entre el coneixement i el poder. Partint de L’ordre del discurs de Michel Foucault, les cinc exposicions del programa reflexionen sobre els procediments de control del discurs per entendre com operen les estructures del poder i identificar-ne les ressonàncies en el coneixement actual.

Si és en el marc de les disciplines on es produeix la validació del coneixement, Cruz examina què passa en els marges. Els artistes solen ubicar-se en aquest territori marginal, de la frontera o l’aberració, com a metodologia de treball i com a forma d’escapar del control. Per a la comissària, l’art seria un monstre poderós, capaç d’assenyalar les dinàmiques i els mecanismes interns d’aquestes disciplines. El cicle reunirà els projectes dels artistes Fito Conesa, Lara Fluxà, Vanessa Varela, Colectivo Für Alle Fälle i Paco Chanivet.

A la imatge, "Lina Bo Bardi Dibuixa".

Et poden
Interessar
...