DP_Bonart-1280x150px

Exposicions

Alberto Giacometti al Museu del Prado

Alberto Giacometti al Museu del Prado
bonart madrid - 02/04/19
El Museu del Prado, en el marc de la celebració del Bicentenari, amb la col·laboració de la Comunitat de Madrid i la Fondation Beyeler i el suport de l'Ambaixada de Suïssa i el Grup Mirabaud, presenta Giacometti al Museu del Prado, un dels artistes més influents del segle XX, qui concebia l'art com un únic i simultani lloc de confluència del temps passat i present. Encara que mai va viatjar a Espanya, va assistir el 1939 a l'exposició Xefs-d'œuvre du Musée du Prado celebrada a Ginebra, on havien estat traslladades gran part de les seves col·leccions durant la Guerra Civil Espanyola. En aquesta exposició es trobaven representats diversos dels pintors predilectes de Giacometti, com Dürer, Rafael, Tintoretto, El Greco, Goya o Velázquez.
Carmen Giménez, la seva comissària, concep l'exposició com un passeig pòstum, on les escultures de l'artista, transiten per les galeries principals del Prado. Les 20 obres exposades -18 escultures i dues óleos- procedeixen de col·leccions públiques i privades nacionals i internacionals.
El recorregut comença a la sala de Las Meninas de Velázquez, continua davant Carles V a la batalla de Mühlberg de Tiziano, en proximitat al Lavatori de Tintoretto, discorre al costat de l'obra del Greco i contrasta amb els cossos colossals representats per Zurbarán a la seva sèrie d'Hèrcules.
A la imatge, Detall d'Home caminant II, 1960 (4/6) Alberto Giacometti Riehen / Basilea, Fondation Beyeler, Beyeler Collection © Alberto Giacometti Estate / VEGAP, Madrid, 2019
JP_Bonart-180x180-Online_thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1