MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Dos Picasso del Cau Ferrat viatgen al Museu Carmen Thyssen

Dos Picasso del Cau Ferrat viatgen al Museu Carmen Thyssen
bonart sitges - 03/04/19
Dos Picasso del Cau Ferrat viatgen a Màlaga per a una exposició al Museu Carmen Thyssen.

Es tracta de dos dibuixos de començament del segle XX que s’exposen a la mostra ‘Perversidad: mujeres fatales en el arte moderno (1880-1950)’

El Consorci del Patrimoni de Sitges ha cedit dos dibuixos de Pablo Ruiz Picasso del Cau Ferrat al Museu Carmen Thyssen de Màlaga per a participar a l’exposició Perversidad: mujeres fatales en el arte moderno (1880-1950), que es va inaugurar el passat dissabte i es podrà veure fins el 8 de setembre. El préstec il·lustra les bones relacions i el contacte d’intercanvi professional i de patrimoni entre els dos museus.

Els dos Picasso del Cau Ferrat cedits al Museu Carmen Thyssen són Dues figures femenines: fauna de taberna i Dues dones assegudes: Papellones d’ales cremades. Tots dos estan datats d’entre els anys 1900 i 1901 i són dibuixos al llapis acolorit sobre paper. El Cau Ferrat disposa de quatre dibuixos i un oli de Picasso (vegeu la llista al final d’aquest text), tots integrats en la Col·lecció Santiago Rusiñol.

L’exposició Perversidad: mujeres fatales en el arte moderno (1880-1950) recorre el final de segle XIX i la primera meitat del XX a través d’obres protagonitzades per dones, en què la mirada femenina adquireix un caràcter i identitat pròpia, que supera anteriors visions misògines. A més de Picasso, la mostra presenta obres d’Amadeo Modigliani, Gustav Klimt, Ignacio Zuloaga, Man Ray, Pau Gargallo o Salvador Dalí, entre d’altres. També hi ha pintures realitzades per dones, com Suzanne Valadon, Olga Sacharoff, Maruja Mallo o Delphy Tejero.

La relació entre el Consorci del Patrimoni de Sitges i el Museu Carmen Thyssen és de notable i profitosa col·laboració, i aquesta cessió de dos tresors del Cau Ferrat formen part d’aquesta reciprocitat mútua. Precisament, la institució malaguenya va prestar al Consorci l’oli Baile gitano (1914-21), d’Hermen Anglada Camarasa, que es va poder veure a l’exposició del Centenari de Maricel, instal·lada al Museu de Maricel entre el 15 de novembre de l’any passat i el 24 de febrer. Anteriorment, els Museus de Sitges havien prestat obres de Santiago Rusiñol i Ramon Casas per a la exposició Casas – Rusiñol, dos visiones modernistes, realitzada entre finals del 2014 i començament del 2015 a Màlaga. En la mateixa època, el Museu Thyssen va cedir als Museus de Sitges pintures de Joaquim Sunyer, Joaquim Mir i Eliseu Meifrèn per a una instal·lació al Museu de Maricel amb motiu de la reobertura després de les obres de reforma.

A la imatge, Pablo Ruiz Picasso, "Dues dones assegudes / Papallones d'ales cremades", c. 1900-1901.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014bonart-1_1

Et poden
Interessar
...