banner-elscatala-817x88px

Exposicions

Les dones que van revolucionar el món de la il·lustració al Museu ABC

bonart madrid - 03/04/19
220317_Verdu_Bonart-180x180Impremta Pages - banner-180x178
Museu ABC presenta Dibujantas, la primera mostra col·lectiva que reuneix el treball de les dones que van revolucionar el món de la il·lustració. Romandrà oberta al públic des el 28 de maig al 29 de setembre de el 2019.

L'exposició, fruit d'un vast treball d'investigació i documentació, recull un total de 135 obres de 42 artistes, que van des de les pioneres de finals del segle XIX fins a les més modernes de la dècada dels noranta. Una crònica visual de cent anys de la mà de les grans mestres de la il·lustració, amb noms com A.T.C, Piti Bartolozzi, Maruja Mallo, Marga Gil Roësset, Coti, Aitana Martín o Mar Ferrero.

Les comissàries de la mostra, Marta González Orbegozo i Josefina Alix, s'han submergit en els fons del Museu ABC per seleccionar d'entre les 150.000 peces de la Col·lecció Museu ABC el millor de la producció d'aquestes artistes. Aquesta selecció ha donat com a resultat un compendi de 138 obres de 42 artistes -de les 105 que van treballar per ABC i Blanco i Negre- que plasmen des de la seva mirada femenina aspectes molt interessants i variats de la vida social i cultural de les èpoques de les que van ser testimonis.

L'exposició deixa patent el paper decisiu que les dues publicacions van tenir en la professionalització de la il·lustració, així com l'oportunitat que va suposar per a cadascuna d'aquestes dones el poder realitzar un treball digne, remunerat i reconegut públicament. 'Dibujantas' pretén a més il·luminar l'obra i la vida de totes aquestes dones, exposant per primera vegada les seves obres al públic en un museu, i servint com a punt de partida per a línies d'investigació futures, monogràfiques o col·lectives que tinguin com a objectiu resituar la valuosa aportació de totes elles al món de la il·lustració i de l'art.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021