FCC-Segell-banner4
Pintures recents de Fernando Botero a la Galeria Marlborough

Exposicions

Pintures recents de Fernando Botero a la Galeria Marlborough

bonart barcelona - 05/04/19
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Impremta Pages - banner-180x178
La Galeria Marlborough del carrer Enric Granados, 68 de Barcelona presenta de l'11 d'abril al 4 de maig una exposició de pintures recents de Fernando Botero (Medellin, 1932). L'artista colombià exposa una acurada selecció de pintures on conserva el seu estil: figures inflades i arrodonides.

 Quan ens situem davant d'una obra no sempre ens és possible identificar l'autoria d'aquesta. Fernando Botero (Medellín, Colòmbia, 1932) posseeix un dels estils més recognoscibles de la pintura figurativa contemporània, un creador marcat per un llenguatge inconfusible que s'ha nomenat com a Boterisme i ja forma part de l'imaginari col·lectiu. Des dels anys cinquanta l'artista colombià experimenta amb la proporció i la grandària, salta d'un tema a un altre sense perdre l'objectiu d'exaltar el color i la corpulència. Aquest interès, o millor dit obsessió, pel volum, ve marcat pel fet que per a l'artista colombià, en la història de l'art, el volum és el que comunica la sensualitat i la bellesa. En el seu característic estil es troben la influència de l'art popular llatinoamericà, amb l'ús de colors plans i brillants, en una representació de figures corpulentes i lluminoses. A través d'aquest realisme màgic que impregna les seves obres, Botero mostra l'essència d'allò que representa. L'artista empra en la seva pintura un mètode sistemàtic a través del qual tracta d'eliminar les textures i qualsevol aparença de pinzellada per a donar homogeneïtat al color i a través d'aquest, llum a les seves pintures. 

A la mostra es presenten 8 obres que tracten sobre temes que han transitat l'univers creatiu de Botero: dones nues, toreros, natures mortes, amants…tots passats pel tamís de les corbes de l'artista qui els reinterpreta des de l'òptica de qui els ha explorat durant decades.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura