BannerFCC_Bonart
L\'últim Espaliú i el context italià en Real Acadèmia d\'Espanya

Exposicions

L'últim Espaliú i el context italià en Real Acadèmia d'Espanya

bonart roma - 16/04/19
Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
La mostra L'últim Espaliú és la primera exposició personal que s'organitza a Itàlia dedicada a l'escultor espanyol Pepe Espaliú (Còrdova 1955-1993), becari de l'Acadèmia d'Espanya a Roma durant el curs 1992-1993, i es podrà veure fins al 2 de juny de 2019.

Espaliú va ser un dels artistes més rellevants de les dècades dels vuitanta i noranta a Espanya. El seu treball es va desenvolupar en diverses disciplines, des de pintura i dibuix a escultura, performance o poesia. Abordant temes relacionats amb la identitat, l'ocult, la sida, el doble o la mort.

L'exposició, coorganitzada amb Acció Cultural Espanyola (AC / E), reuneix una sèrie d'obres i materials d'arxiu sobre el treball que es va dur a terme en diferents ciutats europees durant els últims anys de la seva vida. Aquest període va coincidir amb una major projecció pública de la seva activitat artística i la visibilització de la seva condició de malalt de sida. Durant aquesta etapa apareix en reportatges televisius, recull les seves accions en vídeos, escriu un emocional text per al conegut diari espanyol El País i la seva perfomance Carrying obre telenotícies.

A la imatge, Real Acadèmia d'Espanya a Roma.

Et poden
Interessar
...