Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

València, candidata a ser Capital Mundial del Disseny per a l'any 2022

València, candidata a ser Capital Mundial del Disseny per a l\'any 2022
bonart valència - 16/04/19

La ciutat de València ja és oficialment una les ciutats candidates que opten a ser Capital Mundial del Disseny per a l'any 2022. L'Associació València Capital del Disseny ja ha presentat davant la World Design Organization, amb seu al Quebec (Canadà), la memòria de mèrits exigida per ser candidata.

Els integrants de l'Associació València Capital del Disseny han desenvolupat un rigorós treball d'investigació, liderat per les seves dos directors estratègics Xavi Calvo i Pau Rausell, que s'ha traduït en un document d'ús intern i de més de 500 pàgines, que reflecteix el passat i el present del disseny, així com noves propostes vinculades a la ciutat de València i també de la Comunitat Valenciana. Un document que recull, al seu torn, la proposta del programa anual d'esdeveniments que acollirà la ciutat en cas que València sigui seleccionada.

Juntament amb la memòria, la candidatura ha presentat també la que serà la seva imatge gràfica, dissenyada per Ibán Ramón, reconegut dissenyador gràfic valencià i amb una àmplia i premiada trajectòria al darrere. "La imatge de la capitalitat s'anticipa a usos futurs. S'han interpretat les lletres VWDC a partir de formes geomètriques simples, sobre una retícula de mòdul quadrat que permet infinitat de composicions. De fet, el caràcter abstracte de la identitat, en no llegir-se com a il·lustració o text, facilita que en el futur pugui conviure amb una gran varietat d'imatges i títols. A més, el seu color evoca la Mediterrània: la sorra, el mar, el sol. Les tipografies emprades en el dossier es mostren prou formals sense renunciar a contemporaneïtat i frescor ", comenta Ibán Ramón. "El disseny modular de la identitat obre pas a una infinitat de composicions, permetent un ampli desenvolupament; sense una significació concreta, però reconeixible ", afegeix el dissenyador.

La candidatura de València compta amb nombrosos suports institucionals, d'organitzacions i organismes públics i privats valencians, nacionals i internacionals. Ha rebut també el suport de tres ministeris del Govern i el de la Presidència de la Generalitat Valenciana. Un suport que suposa un suport sense precedents al disseny valencià, que confirma la solidesa del seu passat, la puixança del seu present i els excel·lents i prometedors projectes per a la professió i per als professionals del disseny a la Comunitat Valenciana.

Impremta Pages - banner-180x178inclassificables

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90