Expo Josep Coll 2022 baner
La Cúpula de les Arts emprèn una nova aventura a Amèrica

Notícies

La Cúpula de les Arts emprèn una nova aventura a Amèrica

bonart girona - 28/04/19
Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catbanner-elscatala-180x180px
Inaugurat el 23 d’abril de 2015 per a acollir la primera edició del Circ Charlie Rivel, l’iglú autoportant de Circus Arts Foundation creuarà l’Atlàntic en les properes setmanes per a aixoplugar un nou projecte de circ internacional de primera divisió, l’especialitat de la fundació. Es tracta del primer gran projecte a l’estranger de la fundació cultural sense ànim de lucre que cada any organitza a Girona el Gran Circ de Nadal, el Circus World Market i el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or que els propers dies presentarà la seva nova edició 2020.

La gran Carpa Iglú ofereix un disseny únic al món que permet conciliar la visió panoràmica (sense cap columna interior) amb una destacada alçada (14,5 m. en el seu punt més elevat). Per al disseny de la Cúpula es va treballar durant tres anys, colze a colze, amb un equip d’experts en arquitectura tèxtil, infraestructures desmuntables i graderies mòbils. Amb una planta amb forma de polígon regular de 16 costats i 28,5m de diàmetre, la Cúpula va ser dissenyada per al màxim confort de l’espectador, oferint una proximitat excepcional amb l’artista: cadires individuals acotxades en tot l’aforament; visibilitat total (sense cap columna que obstrueixi la visió); grada amb important inclinació afavorint la visibilitat; gran proximitat amb l’artista (l’espectador està a un màxim de 9 m de l’escenari 360º) o climatització d’aire tant per a fred com per calor. Aquestes singularitats de la infraestructura sumades a l’expertesa de la fundació en la creació d’espectacles circenses han estat els dos actius que han obert les portes a Circus Arts Foundation a la seva internacionalització.

Durant la seva permanència a Girona, la més llarga fins avui en una ciutat, la vela ha acollit les 8 propostes del Festival Úniques, les representacions de la segona edició del Circ Charlie Rivel, els musicals Aladín i Michael Legacy i, finalment, i els 7 espectacles del Girona Comedy Festival. Des que es va obrir el passat 20 d’octubre, en concret la Cúpula ha estat en funcionament 24 dies per a oferir 38 representacions per a més de 23.000 espectadors. Més enllà d’ampliar la vida escènica gironina, l’activitat de la Cúpula ha permès recolzar la tasca d’entitats com l’Associació espanyola contra el Càncer de Girona o Oncolliga Girona a través de la gala “Pallassos, humor i màgia” capitanejada per la companyia gironina Lascènica viscuda el passat 21 d’abril.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021