JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Silos Art presenta una mostra comissariada per l’artista i galerista Claudio Ruggieri

Silos Art presenta una mostra comissariada per l’artista i galerista Claudio Ruggieri
bonart venècia - 06/05/19
Silos Art Inside Venice, Fondamenta San Biagio 800R al costat del Hilton Molino Stucky presenta del 9 al 26 de maig del 2019 la mostra Whatever Whenever, comissariada per Claudio Ruggieri.
L'exposició reuneix les obres dels artites Fabrizio Basso, Sofia Cacciapaglia, Nataliya Chernakova, Andrea Contin, Tristano Di Robilant, Lorenzo Fasi, Giuliano Ferla, Andrew Huston, Bartolomeo Migliore, Margherita Morgantin, Federico Piccari, Pintapiuma, Lucio Pozzi, Florio Puenter, Franco Rasma, Giovanni Rizzoli, Celestino Russo, Milo Sacchi, Marta Sforni, Anita Sieff, Lucio Spinozzi, Tania Trevisiol, Marco Vinicio, Claudia Zuriato i Filippo Zuriato.
Sigui quina sigui, una exposició combinatòria, un terme alternatiu i més significatiu que el "col·lectiu" escollit pel comissari –l’artista i galerista Claudio Ruggieri– per referir-se a la narrativa combinatòria de Queneau, Perec i Calvino, però sobretot a la definició d’Umberto Eco de "Combinació de la creativitat". Eco defineix la creativitat com una "combinació original d'elements preexistents" i l'obra d'art o la teoria científica o l'etapa de l'evolució actual com un dels milions de milers de milions de possibilitats en què els elements presents al món i en la ment es poden combinar junts. Una roda que gira a través de les èpoques geològiques, produint obres i pensaments que són potencialment presents però expressats per la capacitat de saber com aturar aquestes combinacions en aquest moment i en aquest lloc. A partir d’aquesta complexa visió de la combinació, Ruggieri va convidar a Whatever Wheneverventicque a molts artistes diferents i dispars a cridar-los a presentar una obra lliurement escollida que dialogarà, gràcies al treball curatorial, amb la resta d’obres exposades per aturar un dels milers de milions de possibles combinacions. Per tant, es recolzarà la fortalesa d’aquests elements, les obres exposades, per crear una relació sencera i diferent de la suma de les parts, gairebé un treball col·lectiu, únic i nou. L’espai Silos Art Inside Venezia es troba en una de les arqueologies industrials italianes més evocadores, que va ser el lloc de la cerveseria Dreher i que ha contribuït durant anys a la conversió d’aquests edificis en un veritable "districte d’art", amb estudis d’artistes i arquitectes, universitats, pavellons de la Biennal i esdeveniments internacionals. Claudio Ruggieri és comissari, artista amb el nom de Pintapiuma i galerista de la Galeria Pinta, un espai de culte de finals dels anys 80 i 90 amb exposicions de Not Vital, Peter Nagy, Luca Vitone, Cesare Viel, Chiara Dynys, Giovanni Rizzoli i Lucio Wells i molts altres.
A la imatge, "Whatever Whenever".
inclassificablesBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90