817x68-cat

Exposicions

Art i protesta, Bob-Nosa a Out of Africa Gallery

Art i protesta, Bob-Nosa a Out of Africa Gallery
bonart sitges - 13/05/19
Out of Africa Gallery, carrer Nou 1 de Sitges, presenta la mostra Protest Art de Bob-Nosa de l'1 de juny al 14 de juliol.

Bob-Nosa és un artista de tècnica mixta nascut a Benin City, Nigèria. Va estudiar arts femenines al Politècnic d'Auchi. És conegut per fer pintures amb personatges divertits, generalment amb la intenció de satiritzar les anomalies polítiques i els fenòmens socials. L’art de Bob-Nosa s’inspira en la noció d’inhumanitat; pertany a un grup minoritari d'artistes contemporanis que criticen el govern. Bob-Nosa truca al seu estudi Protest Art Studio, on realitza obres d'art que comenten qüestions socials i polítiques que li afecten.

L’escala de les obres de Bob-Nosa, l’ús de materials i pinzells, així com els temes, formen part del seu vocabulari expressiu. El seu ús de colors primaris intensos aplicats en grans traços expressius sovint també inclou imatges de collage i materials trobats. Les superfícies es ratllen amb un text escrit i la pintura d’aerosol es polvoritza sobre les formes pintades. Algunes de les seccions de collage són de mitjans populars i troben materials dels carrers de Lagos; aquests donen a la matèria una immediatesa, així com un sentit d’autenticitat o credibilitat.

“El meu art fa que el comentari social i polític sigui una forma d'art de protesta que parla per als oprimits, l'art que llança contra el mal lideratge, l'art que condemna la inhumanitat i la violència a la nostra societat. On no hi ha humanisme, s’entén que una societat no té sensibilitat humana i es converteix en una societat violenta i semblant a la bèstia que tendeix a infligir dolor o patiment als altres. Ser inhumà és ser fred, sense pietat, desagradable i sense sentiments humans i amables, així com una capacitat per infligir o causar dolor físic o psicològic sense dubtar-ho ni sentir-se humà. Les societats que no donen suport als drets humans, la dignitat i la llibertat s’entenen comunament per no respectar els valors humans ”, diu Bob-Nosa.

Com a artista alternatiu, o una veu activista que prové d’una sub-cultura de protesta, el seu desacord proporciona una alternativa. Veu l'individu com a víctima o part d'una mentalitat de grup apàtica predominant que justifica una mentalitat col·lectiva de "tothom ho fa". Fa una crida als artistes per decidir conscientment convertir-se en agents del canvi dins d'un sistema de decadència social. Sembla que les seves distorsions i la seva sàtira exigeixen una revisió d'una nova imatge mental del lideratge en una millor versió de l’humanisme. És en aquests espais que els artistes visuals poden esdevenir activistes fent ús de la llibertat d’expressió artística com a armes per portar els molt necessaris canvis socials i polítics.

A la imatge, obra de Bob-Nosa.
FM_Bonart-180x180px-Online180x180-BONART-IA

Et poden
Interessar
...