Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

"Plantar maduixes" al Bòlit, Centre d’Art Contemporani

\
bonart girona - 14/05/19

El Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona presenta l’exposició resultant del projecte Plantar maduixes. Pràctiques artístiques i comunitat al barri de Pont Major , coordinat per la cooperativa Cultural Rizoma.

Plantar maduixes és un projecte elaborat conjuntament entre la cooperativa Cultural Rizoma i la comunitat educativa del barri de Pont Major, amb el suport del Pla Comunitari de Pont Major Construïm Ponts, per tal de generar un espai compartit de descoberta, experimentació i treball al voltant de les pràctiques artístiques.

El projecte s'ha desenvolupat des del mes de novembre del 2019 fins al maig del 2019 a través d’un seguit de tallers setmanals amb alumnes de cicle infantil de les tres escoles del barri: CEIP Carme Auguet, FEDAC Pont Major i l’Escola Bressol El Pont, a un espai cedit pel Centre Cívic Pont Major. Plantar maduixes es proposa treballar una sèrie d'idees vinculades a l'experiència que aquests nens i nenes tenen de la realitat, utilitzant metodologies pròpies de les pràctiques artístiques contemporànies. D'aquesta manera, prenem les maduixes com a fil i excusa per explicar i treballar les diverses qüestions que es despleguen en aquest projecte: les maduixeres són unes plantes amb les seves respectives arrels -qui som?- però que, a l'hora de créixer i reproduir-se, ho fan a través d'estolons, quedant connectades les unes amb les altres a través d'aquestes tiges que creixen horitzontalment respecte a la superfície del sol -quina relació establim amb els altres?-. La planta, en estat silvestre, es pot trobar en totes les zones temperades de l'hemisferi nord -boscos, vores dels camins, matolls, etc.- però el seu cultiu s'estén a qualsevol lloc del món -quina relació establim amb el nostre entorn?-.

L’exposició es podrà visitar fins al 2 de juny al Bòlit_Pou Rodó

SS_Bonart-180x180-Onlinebanner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90