Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Bonart Cultural, en el seu 20è aniversari, participa activament a l'Automobile Barcelona

Bonart Cultural, en el seu 20è aniversari, participa activament a l\'Automobile Barcelona
bonart barcelona - 18/05/19
Per commemorar el 20è aniversari de Bonart Cultural i celebrar el centenari de l’Automobile, Bonart Cultural ha organitzat unes jornades professionals sobre el patrimoni cultural de l’automoció a Catalunya i sobre el patrimoni social i medi ambiental de l’automoció. Tanmateix, han anunciat la subhasta de l’obra “Re-néixer” d’Assumpció Mateu per recaptar fons que es destinaran a la Fundació Plant-for-the-Planet.

La taula rodona del dissabte 18 de maig, a Mobilàxia “Arts&Mobility&Planet” ha girat entorn del patrimoni social i mediambiental de l’automoció. A la xerrada, moderada per Narcís Planas, president del Consell Assesor de Bonart, hi han participat Assumpció Mateu, artista; David Alba, participant del raid Uniraid; Jordi Juanós, director de Plant for the Planet i Samira Abdessamie de la Fundació Azahara.
L’artista Assumpció Mateu, que té l’obra “Re-néixer” exposada a l’espai Mbilàxia del Saló de l’Automòbil, ha explicat la seva tendència a utilitzar materials naturals i productes que no perjudiquin el medi ambient a l’hora de crear la seva obra. Així mateix, Mateu ha destacat que l’art és un reflex del que passa al món i ella sempre s’ha fet seva la natura que l’envolta.

David Alba, ha començat la seva explicació explicant què és l’Uniraid. Es tracta d’un raid de 9 dies pel Marroc en vehicles de mínim més de 20 anys d’antiguitat. És doncs, una aventura on solidaritat, automoció, passió i joventut es troben i es descobreixen.
Samira Abdessamie de la Fundació Azahara ha explicat diversos projectes que s’estan duent a terme a través de la col·laboració de patrocinadors tant per innovació social com de suport econòmic posant èmfasi en la cooperació internacional.
Jordi Juanós, Director de Plant for the Planet ha explicat com va sorgir aquesta fundació a través de la idea d’un nen de 9 anys preocupat per la crisi climàtica. Juanós destaca el poder de les xarxes socials per a canviar el món i aconseguir que nens, nenes i joves es preocupin pel planeta. Tots ells han destacat que el futur és dels joves i que cal conscienciar-los per tenir cura del medi ambient i
aconseguir canviar la tendència actual.
Al acabar l’acte, Narcís Planas acompanyat d’Assumpció Mateu i Jordi Juanós ha anunciat que l’obra exposada “Re-néixer” se subhastarà pròximament i els fons recaptats aniran destinats a la Fundació Plant for the Planet.

Bonart Cultural & Automobile
Segons declaracions de Ricard Planas, editor de Bonart Cultural "és un gran honor poder celebrar el 20è aniversari de Bonart Cultural
en el marc del centenari de l’Automobile. La nostra participació i col·laboració en aquest esdeveniment és el reconeixement cap a Enrique Lacalle per la seva tasca en la promoció de l’automoció des de la vessant cultural en aquests 100 anys.”

Mobilàxia-Arts&Mobility&Planet
Mobilàxia- Arts&Mobility&Planet, un projecte expositiu de més de 600m2 que fusiona: l'art, el patrimoni cultural i l'automòbil i es podrà visitar de l'11 al 19 de maig. La proposta “Mobilàxia és una instal·lació work in progress, elaborada expressament pel centenari de l’Automobile que, mitjançant la recreació d’un carrer d’una ciutat, s’exhibeix un univers de cotxes, motos i autocars en micro i en macro (de la realitat a la joguina -slots-), elaborats per artistes internacionals com: Marcel·lí Antúnez, Andy Warhol, Josep Guinovart, Frank Stella, Assumpció Mateu, entre altres. Les peces més destacades, són: 'Naturalesa veloç' de Josep Guinovart, 'Re-néixer' de l'Assumpció Mateu, 'Sound Race nº3' de Cabo San Roque i el 'Detroit Electric' (c.1907) el cotxe elèctric més antic del Saló.

Peça a subhastar: ‘Re-néixer’
“Tornar a la vida, tant en el món natural com en tot. Esperança de regeneració del nostre planeta. De la destrucció a la creació. Del sinistre al bell. Un 600 destrossat en mans de la creativitat, torna a néixer amb un altra utilitat i amb l’esperança també de provocar reflexió sobre el nostre futur.

Artista, Assumpció Mateu
Artista catalana, pintora i gravadora (Girona, 1952) que també treballa en altres disciplines com la poesia visual, el collage fotogràfic, llibre d'artista i instal·lacions. Interessada pel medi ambient, el seu estil està dins el nou informalisme.

Beneficiari: Plant-for-the-Planet
La Fundació Plant-for-the-Planet promou el lideratge i la participació activa en xarxa de nens, nenes i joves com a Ambaixadors per la Justícia Climàtica, promovent i recolzant la seva implicació com a actors de canvis reals i de futur per a la mitigació i adaptació en matèria de canvi climàtic i la reforestació sostenible del planeta. La Fundació Plant-for-the-Planet Espanya és present avui en
diferents ciutats catalanes i de l’estat espanyol i compta amb més de 3.400 joves Ambaixadors per la Justícia Climàtica.

A les imatges, a dalt, Re-néixer, model Seat 600, d'Assumpció Mateu. A sota, Ricard Planas, editor de bonart, entrega una peça d'André Ricard, realitzada pels alumnes de la fundació Mas Casadevall, a Enrique Lacalle.
Visites Palau Moja_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...