1280x150CAT

Exposicions

Balenciaga i la pintura espanyola, al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza,

Balenciaga i la pintura espanyola, al Museu Nacional Thyssen-Bornemisza,
bonart madrid - 20/05/19
El Museu Nacional Thyssen-Bornemisza, passeig del Prado 8 de Madrid, presenta una exposició que vincula la creació de Cristóbal Balenciaga, el dissenyador de moda més admirat i influent de tots els temps, amb la tradició de la pintura espanyola dels segles XVI al XX. Es tracta de la primera gran exposició dedicada a l'modista basc que es presenta a Madrid en gairebé 50 anys i la primera que reuneix, al costat dels seus dissenys, una selecció de quadres de grans noms de la història de l'art espanyol, una de les seves principals fonts d'inspiració.

La mostra està comissariada per Eloy Martínez de la Pera, que ha seleccionat per a l'ocasió un total de 90 peces d'indumentària, moltes d'elles mai abans exposades, i un excepcional conjunt de 55 quadres, entre els quals destaquen obres d'El Greco, Velázquez , Murillo, Carreño de Miranda, Zurbarán, Goya, Madrazo o Zuloaga.

El recorregut per les sales segueix un itinerari cronològic a través de les pintures, a les que acompanyen els vestits vinculats a cada estil o a cada pintor. Connexions basades en elements conceptuals, en formes i volums, en complicitats cromàtiques, que donen lloc a un fascinant diàleg entre moda i pintura, entre la creativitat del genial modista i les seves fonts d'inspiració.

El projecte compta amb la col·laboració d'Herbert Smith Freehills i La Roca Village.


A la imatge, "Balenciaga i la pintura espanyola".
FM_Bonart-180x180px-Onlinebonart-1_1

Et poden
Interessar
...