FCC-Segell-banner4
Fwd: El Dia Internacional dels Museus convoca més de 1.700 assistents

Notícies

Fwd: El Dia Internacional dels Museus convoca més de 1.700 assistents

bonart sitges - 21/05/19
Baner_Subirachs_Bonart_360x356LOGO BIENNAL 2022_Mesa de trabajo 1
La gran quantitat de gent que va visitar dissabte el Cau Ferrat i el Museu de Maricel va fer que obrissin a la nit per segon dia consecutiu

Els diferents actes organitzats per Museus de Sitges aquest cap de setmana per celebrar el Dia Internacional dels Museus han convocat 1.723 persones. Han estat tres dies intensos d’activitats de signe divers, des de visites als museus fins a tallers infantils passant per rutes patrimonials amb toc gastronòmic o un concert.

La iniciativa més multitudinària va ser la jornada de portes obertes al Cau Ferrat, el Museu de Maricel i la Fundació Stämpfli. Va ser dissabte, el mateix dia que se celebrava el Dia Internacional dels Museus i va atraure 992 persones en les nou hores que els tres museus van estar oberts.

El volum de visitants de dissabte va ser tan alt que, tot i que no estava previst, es va fer una segona Nit dels Museus i tant el Cau com el Maricel van obrir fins les 10 de la nit. En aquestes tres hores van rebre 190 persones. Divendres, la Nit dels Museus (entre les 20 i les 23 hores) va tenir 195 participants.

Un dels actes destacats del cap de setmana va ser la ruta Tasta el Sitges més mediterrani. Del museu al plat, que va consistir en un itinerari pel patrimoni, la gastronomia i la història marinera i pesquera de Sitges i que va convocat 37 persones que van pagar els 16 euros de la proposta. El circuit va començar a la Torreta va aturar al Museu de Maricel i va continuar al Baluard i Can Falç, on es va fer una degustació de productes gastronòmics mariners. A Maricel, la ruta es va fer per vuit obres que tenen el mar com a escenari: Carrer d’en Bosch (c. 1880), de Joaquim de Miró; L’estació de Sitges (1882), de Joan Roig i Soler; Platja de Sitges (1885), de Joaquim de Miró; Platja de Sitges (1894), de Joan Batlle i Amell; Estudi de Sitges (1896), de Joan Roig i Soler; Dones a la platja (1898), d’Arcadi Mas i Fondevila; Vista del Baluard i de la platja des del Greco (1908), de Joaquim de Miró; una caixa de mariner del segle XVIII, i un maqueta de vaixell d’exvot.

El cap de setmana del Dia Internacional dels Museus també va tenir altres propostes, com el taller infantil De Maricel a Terramar, el joc de pistes pel Museu de Maricel o el concert de la coral Sitges Canta!, ahir diumenge, que va omplir el Saló d’Or del Palau de Maricel.

A la imatge, Dia Internacional dels Museus.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021