BannerFCC_Bonart

Exposicions

Laura Sala presenta el seu darrer treball fotogràfic a Nova York

Laura Sala presenta el seu darrer treball fotogràfic a Nova York
Nial nou-180x178GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
L'artista visual i cineasta catalana Laura Sala està presentant fins al 16 d'abril en el St. John's in the Village situat en Greenwich Village, Manhattan -Nova York- el seu darrer treball fotogràfic titulat: "Posthuman: Am I the Future?". Aquest projecte consta d'una col·lecció fotogràfica realitzada a Nova York i Barcelona i que tracta el tema "de la singularitat i la tecnologia cíborg. L'autora ha volgut remarcar la idea que "aquest projecte explora una possible societat en un futur pròxim centrada en la simbiosi entre la màquina i l'humà. Aquest projecte es basa en els treball i teories actuals de científics i sociòlegs, i examina com la tecnologia i l'ésser humà podrien evolucionar de format conjunt".

Projecte "Nyctophobia"

En els treballs de la Laura es pot apreciar com ella utilitza diferents mitjans d'expressió com la fotografia, el vídeo, la instal·lació o la performance. Amb base com a fotògrafa, directora i generalista 3D, busca evolucionar amb nous mitjans com a resposta artística. En el seu treball fotogràfic i fílmic s'hi poden reconèixer gèneres com el documental i l'experimental, destacant la manipulació de l'imatge com a recurs conceptual, amb un estil visceral i surrealista.
Sala ha participat en exposicions, galeries i festivals internacionals, dels quals cal destacar el Movistar Loom festival, Pioneer Works, Miscelanea, Hainmey Gallery, Nibiru festival, Producers Club NY o Tupper festival. Les seves obres han viatjat per Europa, Estats Units i Àsia. Entre les seves obres destaca "Nyctophobia", peça de vídeo protagonitzada pels actors Àlex Monner i Jorel E. Dandy, en què s'analitza el mitjà de transport del metro com a exemple de la ceguesa contemporània, que segons l'artista "és un paisatge urbà comú que compartim, però en constant transició, on el viatger està envoltat, però el sentiment és de soledat, ja que cada individu se submergeix dins del seu propi abisme. Aquesta peça és un anhel a l'inconscient, una crítica a la desconnexió social en la nostra comunitat i una pausa en el fluid trànsit actual, on dos estranys es busquen entre ells dins d'una comunitat en constant transició".
En col·laboració amb el músic experimental Julio Cesar Palacio, la banda sonora del projecte es va produir amb ones electromagnètiques capturades amb un receptor electromagnètic. Sala ha volgut assenyalar que "aquestes ones són infrasons que viuen al metro i el nostre sentit és incapaç de percebre".

Et poden
Interessar
...