Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Notícies

Conde Duque presenta El Mur, un nou espai dedicat a l'art sonor i visual

Conde Duque presenta El Mur, un nou espai dedicat a l\'art sonor i visual
bonart madrid - 01/06/19
Conde Duque segueix apropant al gran públic nous contextos del seu emblemàtic edifici del segle XVIII, com a objectiu de l'actual direcció artística. L'obertura des d'aquest mes d'un nou espai expositiu, El Mur, suposarà un dels pocs llocs dedicats en exclusiva a l'art sonor i visual a l'Estat.

Aquest nou "museu" albergarà peces de diferents artistes nacionals i internacionals amb la vocació de convertir-se en la col·lecció permanent del centre. Estrictament, El Mur és un espai situat entre l'escala i les voltes de Conde Duque. Un lloc on conviuen un mur original de pedra del segle XVIII amb una gran escala del segle XXI. Aquesta singularitat li fa únic pel que fa a condicions acústiques i suggereix a més "un temps fora del temps", un espai de trobada entre el passat i el futur. El projecte, ideat per Suso Saiz, artista associat de Conde Duque i músic d'avantguarda, compositor i productor, pren aquesta idea de trobada com a element provocador per transformar aquest lloc en un Espai Permanent d'Exposició d'Art Sonor i Art Visual, inaugurant així la col·lecció Conde Duque d'Art Sonor.

Les peces, creades específicament per a El Mur formaran amb ell un tot indissoluble i compacte, que prendrà el so i l'escolta com a matèries de creació. Treballs d'art sonor alliberats del compromís amb les formes musicals, les tendències o els estils, que experimentaran al seu torn amb les possibilitats d'immersió sensorial i emotiva de l'escolta en un lloc únic. Entenent com a art sonor tota peça artística la part primordial sigui el so, en aquest primer semestre, El Mur es centrarà en l'àudio art, en el qual el so es fa servir específicament en material gravat.

La primera de les peces exhibides serà sense títol # 370, de Francisco López, un dels representants espanyols de l'art sonor més importants, figura de referència per la seva creació d'universos sonors a partir d'experiències d'escolta, registre, composició i creació en diferents llocs del món.

"El meu treball em porta a experiències espirituals i vull que el públic apreciï en El Mur seva pròpia experiència a través d'aquesta peça. Per a mi es tracta d'una nova criatura sonora amb la que percebo un resultat similar al que arriba a un escultor a través d' l'argila ", explica López. sense títol # 370 podrà visitar fins al 14 de juliol i al setembre es presentarà un treball realitzat pel propi Suso Saiz.
Banner-Eggleston-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...