FCC-Segell-banner4
I Trobada Iberoamericana de Llibreries

I Trobada Iberoamericana de Llibreries

bonart - 05/06/19
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Fira del Llibre de Madrid, gràcies al suport d'Acció Cultural Espanyola (AC / E) a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE), acull fins el 6 de juny la I Trobada Iberoamericana de Llibreries, una cita que reuneix representants llatinoamericans i del sector del llibre espanyol. En el procés actual d'internacionalització que estan vivint les grans fires del llibre a nivell mundial, i en especial la Fira del Llibre de Madrid amb el seu pla d'apropar-se al món de la lectura d'Amèrica Llatina, enguany, i seguint la línia dels dos últims, se celebra aquesta trobada que comptarà amb representants de llibreries d'Argentina, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Mèxic, Perú i Xile.

Durant la seva estada han organitzat una agenda professional que permetrà el contacte amb editorials, llibreries i empreses distribuïdores espanyoles per propiciar l'increment de transaccions comercials entre Espanya i Amèrica Llatina.   Aquestes trobades, segons Manuel Gil, "serveixen per treballar en defensa de les llibreries" i per això ha convidat a tots els que participen a "fer una reflexió per veure què està passant, per què tanquen establiments i buscar solucions gremials per seguir endavant".

Igualment, Ainhoa ​​Sánchez ha expressat l'interès d'AC / E a les llibreries, donant suport cites com aquesta que se celebra aquests dies a Madrid i la resposta per part de les persones de la cadena del valor del llibre ha estat notable. "L'agenda està completa, plena de reunions causa de l'alta demanda. Ens esperen uns dies intensos amb molts resultats ", ha indicat.

Per la seva banda, Bernando Jaramillo, coorganitzador de la trobada, ha fet una petita presentació sobre els temes que es tractaran durant aquests dies. Així, a més de les presentacions de les llibreries convidades, es debatrà sobre temes com la caracterització de la cadena de comercialització del llibre en cada un dels països participants; l'anàlisi de les principals barreres a la lliure circulació de les publicacions; el coneixement de les formes d'adquisició de fons espanyols per part de les llibreries d'Amèrica Llatina, o la incorporació dels catàlegs digitals espanyols en les llibreries del continent americà, entre d'altres.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner