BannerFCC_Bonart

Notícies

“Ocean Without a Shore” de Bill Viola s’instal·la a PLANTA

“Ocean Without a Shore” de Bill Viola s’instal·la a PLANTA
La-Galeria-201602-recursGC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180
bonart - balaguer - 06/06/19
PLANTA, l’innovador projecte promogut pel grup Sorigué i la Fundació Sorigué, inaugura la seva primera instal·lació permanent amb l’obra Ocean Without a Shore del videoartista de referència mundial, Bill Viola. L’obra podrà ser visitada pel públic general a partir de la tardor.

Ocean Without a Shorepresenta una progressió cíclica d’imatges que descriuen un seguit de trobades a la intersecció entre la vida i la mort. L’obra està composada per tres pantalles verticals d’alta definició ubicades sobre altars de formigó i una instal·lació de so. La concepció original de l’obra fou l’església italiana de San Gallo, del segle XV, on va està exposada com a projecte colateral de la Biennal de Venècia de 2007. Des d’aleshores no ha tornat a ser exposada a Europa.

D’aquesta obra, el mateix Viola, en diu: “Ocean Without a Shoretracta sobre la presència dels morts a les nostres vides. En una habitació fosca, els tres altars sobre els quals es col·loquen les pantalles es converteixen en portals pel pas entre els dos mons”.

Per tal de recrear l’obra, s’ha construït una sala específica. Aquesta construcció és el resultat d’un projecte d’investigació desenvolupat entre Sorigué i l’estudi d’arquitectura Fet de Terra, seguint criteris de sostenibilitat, innovació i economia circular. El sistema constructiu utilitza terra de la gravera de Sorigué per crear tant les parets com, per primer cop, un sostre pla de terra comptada armada. Aquest projecte d’innovació garanteix una edificació sostenible per al medi ambient i fomenta l’economia circular dins de l’empresa.

Aquest espai particular està instal·lat en un edifici completament rehabilitat que anteriorment va ser un lloc de treball del complex industrial en actiu de Sorigué a Balaguer (Lleida). Es tracta de la primera instal·lació permanent del projecte PLANTA, un espai de confluència i interacció de la creació artística contemporània i la innovació empresarial del grup Sorigué i de la seva fundació. La proposta va obrir les portes al públic el 2017 amb la monumental instal·lació Double Bind, de l’artista Juan Muñoz, cedida en préstec a PLANTA per cinc anys.

Et poden
Interessar
...