BannerFCC_Bonart
L\'Arxiu General acull la mostra \

Exposicions

L'Arxiu General acull la mostra "Cambres de col·lecció"

bonart múrcia - 07/06/19
BONART-180x180-SADEEude, generic
L'Arxiu General de la Regió de Múrcia, espai dependent de la Conselleria de Turisme i Cultura, acull  des del 6 de juny  la mostra Cambres de col·lecció. Fins a mitjans del mes d'agost es podrà veure una selecció del material donat per Gerardo Acereda Valdés (Barcelona, ​​1942), reconegut com un dels més importants investigadors i col·leccionistes de càmeres fotogràfiques d'Espanya, que des de 2001 resideix a Múrcia.

Acereda va donar l'any passat la seva àmplia col·lecció, integrada per gairebé 11.500 peces, entre les quals destaca el gairebé miler de càmeres fotogràfiques de diferents èpoques i procedències -es exposen a l'Arxiu a prop de 200-. A més, compta amb diversos aparells protofotográficos, com la càmera lúcida o la llanterna màgica, les més antigues d'aquest llegat daten de la dècada de 1880, com una càmera manual Bromley, de guant, de fabricació britànica. Les de manufactura espanyola arriben les 465, mentre que les càmeres estrangeres procedeixen de més d'una vintena de països.

La col·lecció Acereda conté, a més, abundants materials relacionats amb l'ampli món de la fotografia. Elements de daten des de 1845 -un dels daguerrotipos- fins a finals del segle XX i principis del XXI, entre els quals es troben projectors, visors, fotòmetres, telèmetres, documents, llibres, daguerreotips, ambrotips i objectes publicitaris, entre d'altres. Cobreix pràcticament tot el període que va des de la invenció de la fotografia fins a l'aparició de la tecnologia digital; és a dir, l'àmplia i diversa història de la fotografia obtinguda per procediments químics, l'anomenada fotografia analògica.

El director general de Béns Culturals, Juan Antonio Lorca, acompanyat per Acereda, ha presentat avui aquesta exposició, "amb la qual es podrà conèixer la que és la major i més completa col·lecció de càmeres de fabricació espanyola del món i una de les millors de càmeres estrangeres del país; a més de tractar-se del repertori més important de càmeres i accessoris fotogràfics conservat en una institució pública que, per tant, és accessible a la societat ". Lorca va afirmar així mateix que "a través d'aquest nou projecte volem homenatjar i donar les gràcies d'alguna manera a tots els que, com Gerardo Acereda, decideixen dipositar o donar fotografies, documents o altre material a l'Arxiu General, contribuint així al seu creixement i al millor coneixement i difusió del patrimoni documental, especialment el relacionat amb la Regió de Múrcia, per part de tota la societat ".

Et poden
Interessar
...