banner-elscatala-817x88px
Presentació de la nova guia dels \

Notícies

Presentació de la nova guia dels "Quaderns de la Revista de Girona" sobre els ibers indigets

bonart ullastret - 08/06/19
La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Ha tingut lloc, a la ciutat ibèrica d'Ullastret, la presentació d’una nova guia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», que edita la Diputació de Girona juntament amb l’Obra Social “la Caixa”.

Al llarg de tots els números publicats, la col·lecció ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a partir de dues línies de publicació: les monografies locals (estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a qüestions d’abast general).

Amb aquesta nova guia, «Quaderns de la Revista de Girona», arriba al seu número 200. I ho fa amb un nou disseny de la portada d’aquesta col·lecció històrica, que conserva la seva aparença però adaptada als temps actuals.

En aquest cas, la guia està dedicada als ibers indigets, una de les tribus de la cultura ibèrica que van poblar el territori del nord-est català (l’Alt Empordà i el Baix Empordà, el Gironès i parcialment la Selva i el Pla de l’Estany) i que van assolir un notable grau de desenvolupament durant la segona edat del ferro.

La presentació ha estat a càrrec d’Albert Piñeira, vicepresident segon en funcions de la Diputació de Girona; de Gabriel de Prado, responsable del Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret; de la directora de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», Rosa Maria Gil; de Narcís Soler, catedràtic emèrit de prehistòria de la Universitat de Girona, i de la coautora del llibre, Aurora Martin.

En finalitzar l’acte, s'ha fet una degustació de la cervesa artesana Iberika, que s’elabora basant-se en les dades extretes de la recerca històrica i arqueològica.

Foto: Miquel Millan.

Et poden
Interessar
...

817x68