download

Notícies

El festival Sismògraf es tenyeix de verd i s'allarga durant aquest abril

El festival Sismògraf es tenyeix de verd i s\'allarga durant aquest abril
bonart olot - 28/04/22

Després de set anys del Sismo de ratlletes de colors i de 7 anys més de Sismo turquesa, el festival nacional i mercat estratègic per la dansa, el Sismògraf Verd, torna a posar l’accent en l’àmbit local, en el moviment dels cossos, en el planeta i en els grans reptes amb l’objectiu que els creadors i les creadores aportin coneixement, mirades i idees per conviure-hi.

Segons la directora artística del Sismògraf, Tena Busquets, el festival vol ser un festival “situat i conscient de l’ara”, és a dir, “del planeta Terra i amb l’escolta necessària del moment, per tal de poder-lo qüestionar, transformar i millorar amb el principal objectiu d’aportar des de la creació en interacció amb la ciutadania”. Pel que fa als itineraris d’enguany, aquests són la vora Tosca, la vora riu, la vora volcà i el centre Vila.

Dins la programació hi han participat els següents grups, companyies i artistes: Ada Vilaró, CIA.Maduixa, Jansky, Acting for Climate, Recoil Performance Group, Paloma Hurtado i Daniel Morales, Recoil Performance Group, Amer Kabbani/Cia 104o, Un Loup Pour l’homme, Àngel Duran, Raquel Gualtero, Xesca Salvà i Marc Villanueva, Gratte Ciel, Companyia Shalott, Byström Källblad, Mont de Dutor, Métrica Bárbara, Vania Vaneua, Anne Gyselbrecht, Reckless Sleepers, Parc Nou en moviment, Elvi Balboa, Fran Sieira, Ivona, Colectivo Lamajara, Cia.Silvia Batet, Companyia Miquel Barcelona, La Badufa & Sol Picó, Eulàlia Bergadà, Aloma Lafontana, Elena Córdoba/David Benito/Luz Prado, Maria Camila Sanjinés, Dolça Lafarque i Mauricio Sierra i Miquel del Pozo.

Cal destacar la instal·lació d’Aloma Lafontana, dissenyadora d’indumentària escultòrica que investiga l’interior femení en relació amb els objectes que l’envolten, a la Carbonera ja que la seva obra explora la conjunció entre el cos i l’ornament, entre el cos i objectes vestits que actuen com a elements de superposició de significats. Aloma Lafontana crea escultures que s’adapten als cossos i que estan construïdes amb materials naturals i reutilitzats. En la seva obra hi ha una estreta relació entre la creació i la conscienciació mediambiental.

Pel que fa al programa educatiu, hi han participat Pere Faura/Claudia Solwat/Javier Vaquero, Byström Källblad, La maleta del Dan Dan Dansa, Mapadeball i Y.O.L.O.

 

Imatge de l’espectacle Imperfect del grup La Baldufa & Sol Picó que es va dur a terme aquest passat diumenge 24 d’abril al Teatre Municipal d’Olot. Foto: David del Val

SS_Bonart-180x180-OnlineBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88