Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

La Fundació Col·lecció Thyssen-Bornemisza i el cas Cassirer

La Fundació Col·lecció Thyssen-Bornemisza i el cas Cassirer
bonart madrid - 25/04/22
.

El Tribunal Suprem dels Estats Units ha tornat el cas al Tribunal d'Apel·lació del Novè Circuit perquè examini la qüestió de si, aplicant la regla de conflicte de l'estat de Califòrnia, la llei aplicable al fons de l'assumpte continua sent l'espanyola, com havia declarat aquesta Cort d'Apel·lació d'acord amb la regla de conflicte del dret comú federal. La jutgessa Sotomayor, magistrada del Tribunal Suprem, ja va anticipar, a la vista celebrada davant del Tribunal Suprem, que el resultat seria probablement el mateix, independentment de quina regla de conflicte s'apliqui. De fet, el Jutjat de Districte ja va analitzar la qüestió i va concloure que, fos quina sigui la regla de conflicte aplicable, la llei que regeix el fons és l'espanyola, d'acord amb la qual la Fundació és la propietària legítima del quadre.

La Fundació Col·lecció Thyssen-Bornemisza confia que el pronunciament del Jutjat de Districte serà confirmat pel Tribunal d'Apel·lació. La Fundació està convençuda, en efecte, que la decisió del Jutjat de Districte, d'acord amb el qual d'acord amb la regla de conflicte de Califòrnia, la llei aplicable al cas és l'espanyola (i en conseqüència la Fundació és la llegítima propietària del quadre de Pissarro), serà confirmat pel Tribunal d'Apel·lació.

La sentència del Tribunal Suprem dels EUA declara que quan la Llei d'Immunitat de Sobirania Estrangera permet que un tribunal exerceixi la seva jurisdicció sobre una entitat sobirana, per a la determinació de la llei nacional aplicable al fons de l'assumpte el tribunal ha d'aplicar la regla de conflicte del estat i no la del dret comú federal que havia aplicat el Tribunal d'Apel·lació. En aquest cas, el Jutjat de Districte havia declarat prèviament, en una resolució minuciosa i extensa, que tant la regla de conflicte del dret comú federal, com la de l'estat de Califòrnia –que acull en gran mesura la regla de conflicte federal– condueixen a la mateixa conclusió que la llei aplicable al fons de l'assumpte és l'espanyola.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px