BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

"Els Somnis de Fatim" de Rosa Brugat a la Casa Colón

\
bonart las palmas de gran canaria - 21/02/22

Des del passat 16 de febrer fins al 31 de març, l’artista visual multidisciplinar catalana Rosa Brugat i Batlle (La Jonquera, Girona 1956) presenta l’exposició temporal Els Somnis de Fatima a la Casa Colón de Les Palmas de Gran Canària, situada al carrer Colón, número 1.

Per dur a terme aquest projecte, Brugat es va desplaçar a Tafraoute Sidi Ali (petit oasis), que està situat en un poble en el desert del Sàhara, proper a la gran extensió de les dunes d’Erg Chebbi. L’artista, es va quedar un temps a aquesta població en companyia de la seva càmara de fotos, convivint amb gent, nens i adults, que viuen en la extrema pobresa. Cal dir que en aquest poble només hi ha una escola i una botiga de productes bàsics i el qual la televisió és l’únic mitjà que fa servir per poder tenir contacte amb el món exterior.

Brugat, que va interaccionar molt bé amb la gent del poble, es va dedicar a visitar les cases de la vila, a parlar amb els seus habitants, i els hi va fer fotos. La fotògrafa es va fixar amb la Fatima, una nena del poble de 9 anys, plena de vitalitat, il.lusions de futur i d’avançar, amb la que va tenir una gran connexió i que li va servir de model entre adults i nens. L’exposició exhibeix una sèrie de fotografies en diferents formats i apartats temàtics com poden ser les fotografies que mostren a la Fàtima sola o amb els seus familiars, unes imatges de nens jugant amb la sorra, fotografies interiors de les cases, de gent del poble en els seus exteriors, etc.... També cal destacar les imatges d’exteriors de nit amb predomini dels colors blaus. Un altre apartat de la mostra és la videocreació titulada Petjada de neumàtic (2021) que consisteix en una videoinstal·lació que s’ha construït a través de les fotografies de Brugat sobre el que va suposar el Rallly París-Dakar durant els anys que va passar pels pobles de la zona. Finalment, també es pot apreciar la instal·lació titulada Sabata de Cenicienta (2022), que consisteix en una tonelada de sorra clara del Sàhara, en forma de duna i a sobre de la qual hi ha una sèrie de passos com petjades de sabates de nena, que vindrien a simbolitzar les petjades de la Fatima i els seus somnis de caminar cap endavant, i de conèixer el món, deixant les sabates que ha utilitzat en el camí.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px