canal-mnactec-1280-150

Notícies

La Virreina Centre de la Imatge presenta la seva programació per al 2022

La Virreina Centre de la Imatge presenta la seva programació per al 2022
bonart barcelona - 01/12/21

La Virreina Centre de la Imatge ha presentat la programació d'exposicions i activitats que portarà a terme durnat el 2022, la qual s’encetarà al març amb una exposició dedicada al cinema i a la relació entre imatge i text en Fora de camp. Marguerite Duras, una de les poques presentacions museogràfiques, realitzades en el context internacional, al voltant del cine, la literatura i els treballs televisius i radiofònics de Marguerite Duras. Al març es presentarà també un treball específic d’Oriol Vilapuig per a La Virreina: Imatges buides, projecte que relaciona la potència cognitiva, sensible i transformadora de les imatges, al voltant de la seva capacitat d’associació, les seves facultats per desvelar i les maneres de subvertir el que és invisible.

A l’octubre, es presentarà la primera mostra en el context espanyol del cineasta portuguès Pedro Costa, comissariada per Javier Codesal i, per altra banda, María García Ruiz i Moisés Puente tindran cura de l’exhibició La ciutat en disputa. Experiments col·lectius entorn de l’habitatge social al sud d’Europa (1945-1976), una mirada cap a una sèrie d’experiències singulars entorn de l’habitatge social dutes a terme en diversos moments de crisi i que van reinventar a la seva manera els paradigmes de la modernitat i de la relació entre l’arquitectura i els seus habitants.

A les sales de La Rambla, s’hi exposarà la producció fotogràfica d’Antoni Miralda comissariada per Ignasi Duarte. La mostra reuneix una selecció de fotografies, ordenades temàticament, que abracen un període de més de quaranta anys de treball. De juliol a octubre, s’hi trobarà l’obra de l’artista heterodoxa i inclassificable Amèlia Riera, sota el comissariat de Pere Pedrals. Per acabar l’any, el col·lectiu Ángela Novo (Roc Alabat, Jorge Luis Marzo i Arturo fito Rodríguez) presentarà Biennal 2064, un projecte coral que reflexiona entorn de diverses hipòtesis que vertebren el sistema de l’art i les seves projeccions cap als temps futurs, en coproducció amb Bòlit Girona. 

La Sala Miserachs acollirà el projecte La torre de David, d’Ángela Bonadies i Juan José Olavarría que documenta la vida quotidiana dins un edifici de 40 plantes d’alçària ocupat per famílies sense llar al centre de Caraques. Èlia Llach, amb el comissariat de Frederic Montornès, prepara una instal·lació inèdita per aquest espai, de juny a octubre. Tancarà l’any una antologia de treballs performatius plàstics i videogràfics d’Art Larson sota el títol El pixapins. Per últim, les exposicions virtuals es reprendran, en col·laboració amb la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona i amb l’artista Adrià Goula.

Durant el 2022, la virreina continuarà amb el programes públics iniciats el 2021 com el seminari/laboratori teoricopràctic d’un any de durada, titulat El futur ja ha passat: Antifuturisme Cimarrón del grup d’investigació integrat per Yuderkis Espinosa-Miñoso, Katia Sepúlveda, Joiri Minaya, Verena Melgarejo, Yelaine Rodríguez, Moara Brasil, Marcela Riquelme Huitraiqueo, Johanne Gómez Terrero, Marissa Lobo, Colectivo Ayllu, Daniela Ortiz, Naomi Rincón Gallardo, Futuñeras, Evel Romain, Ajchowen, Imayna Caceres Garrido i Yoel Diaz Vazquez. El futur ja ha passat: Antifuturisme Cimarrón, amb sessions virtuals un cop al mes durant l’any 2022 en què es reflexiona, debat i imagina a partir de les preguntes «Com seria el món si Europa (com a trop) desaparegués?», «Com seria si no hagués existit mai?», «Com ha estat viscut el temps fora del temps històric de la modernitat europea?». 

A inicis del 2022 la mostra Arxius Lambda. El projecte del Museu Munch d'Oslo es completarà amb un conjunt de diàlegs en què les principals veus de l'escena internacional —Iván López Munuera, Bruno Latour, Hans Haacke i Richard Sennett— debatran sobre quins paradigmes renoven, avui, el llenguatge de l'arquitectura i la forma de viure les ciutats. Altres exposicions també generaran els seus propis programes públics, com el cicle de cinefòrum i performances al voltant de l’exposició de Marguerite Duras, o Pedro Costa, que impartirà un seminari al mes d’octubre. 

En col·laboració amb artistes que estan preparant les seves exposicions a La Virreina per als anys següents, es constituirà el cicle de conferències MasterClass Virreina. Per al 2022 està previst que hi participin la cineasta Ulrike Ottinger, l’artista Marlene Dumas, l’escriptora Camila Sosa Villada i el fotògraf Jeff Wall. 

Òscar Guayabero dirigirà una investigació col·lectiva sobre la gràfica de la revolta que transitarà entre la Internacional Situacionista l’any 1961, i el naixement del moviment antiglobalització amb l’Anti-Cimera OMC, el 1999, i que culminarà en una publicació en els anys vinents. 

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px