0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

El Museu Reina Sofia conclou la seva relectura integral dels fons del Museu des de 1881 fins l'actualitat

El Museu Reina Sofia conclou la seva relectura integral dels fons del Museu des de 1881 fins l\'actualitat
bonart madrid - 29/11/21

El Museu Reina Sofia ha conclòs un dels seus projectes més importants: La reordenació i l'ampliació de la Col·lecció. Sota el títol Vasos Comunicantes. Colección 1881-2021, la col·leció busca oferir narratives i experiències que, sense pretendre exhaustives ni categòriques, ens parlin del moment present mitjançant l'estudi crític del passat comú.

El resultat és fruit de deu anys de recerca i del treball de pràcticament tots els departaments del Museu. Aquesta ambiciosa presentació, que ocupa una superfície expositiva de més de 15.000 m, es compon per prop de 2.000 obres, de les quals un 70% es mostren per primera vegada a la Col·lecció del Museu, per la qual cosa cal habilitar nous espais expositius, com les noves sales de Sabatini 0.

El recorregut, que arrenca el 1881 i finalitza aquest any, constitueix una relectura integral dels fons del Museu des de l'origen de les avantguardes fins a l'art més recent. Aquesta reordenació, per tant, sorgeix amb el propòsit d'afavorir i animar la reflexió col·lectiva i el diàleg, i de servir d'eina per encarar els desafiaments complexos actuals.La incorporació de centenars d’obres ha permès abordar noves temàtiques (la condició contemporània de l’emigració, el colonialisme, l’ecologia o la identitat de gènere); incrementar significativament la presència de dones artistes i incloure l'arquitectura en el discurs de la Col·lecció, en una presentació que, en comptes de seguir un ordre cronològic, s'agrupa per espais temàtics que compten a més amb abundant documentació bibliogràfica i d'arxiu.

El director del Museu, Manuel Borja-Villel, afirma que amb aquesta nova presentació “es tracta de repensar la manera com es compta l'art des d'un lloc situat com és Espanya. Pretenem que les reflexions proposades estiguin vinculades a l'ara i per això s'aborden temes que preocupen tothom: els exilis, la crisi o el feminisme”.

Per la seva bandam Rosario Peiró, responsable de l'Àrea de Col·leccions del Museu,considerq que “A partir de les obres creem les històries. Hem construït aquesta nova col·lecció intentant destacar algunes obres noves i fent lectures diferents d'altres que ja eren a les sales, o reflectir un panorama que es correspon amb les línies de força del Museu”.

JP_Bonart-180x180-Online_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88