0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

venezia, catalunya 2009

bonart - 25/03/09
marca-ven-cat-color

Catalunya participarà a la 53ena edició de l'Exposició Internacional de la Biennale di Venezia 2009 amb l'objectiu de donar a conéixer internacionalment la singularitat i la intensitat de la seva activitat creativa en matèria d'arts visuals, i ho farà a través del projecte Venezia, Catalunya 2009. La comunitat inconfessable, comissariat per Valentí Roma, elegit per un comitè d'experts internacionals. Els artistes participants són: Daniel García-Andújar, Pedro G. Romero i el col·lectiu Sitesize, integrat per Elvira Pujol i Joan Vila-Puig.

Fragment de la presentació del projecte:

“Aquesta proposta artística –que pren nom del llibre homònim de Maurice Blanchot, de  la seva interpretació del comunisme com “allò que crea comunitat”– constitueix, per tant, una indagació sobre la naturalesa d’allò comunitari en l’àmbit de l’art, tot centrant la seva  anàlisi a entreveure les possibles formes d’acció col·lectiva que aquest ens pot proposar.  Per a això, s’han seleccionat tres projectes (Sitesize, Technologies To The People  i Archivo F.X.) que, tot i operar des de perspectives diferents, participen en unes mateixes estratègies de  transversalitat, antagonisme, suplantació i interferència, la qual cosa  els obliga a ubicar-se en un territori difícilment cartografiable, situat en les escletxes  tant de la institució de l’art com dels models de productivitat cultural.

Un vincle important entre les propostes que formen La comunitat inconfessable  és el qüestionament que fan de la idea d’una autoria única i, fins i tot, reconeixible. En aquesta mateixa direcció, el caràcter ambigu d’aquests projectes i la seva naturalesa no exemplificant fa que se situïn més enllà de certs monopolis de decisió, reutilitzant dispositius d’acció preexistents, aprofitant nodes de comunicació o reorientant-los, parasitant estructures consolidades, configurant nous arxius i ubicant-se, en definitiva, enmig de les tensions d’aquell “General Intellect” de què parlava Marx; d’aquell cervell social que és, alhora, una força productiva i un principi d’organització ciutadana.”
banner-oro-180x180Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px