FCC-Segell-banner4

Notícies

joan nogué, premi jaume I

bonart - 03/06/09
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturathumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Joan Nogué


El catedràtic de la Universitat de Girona, Joan Nogué, rep el Jaume I


L’investigador de la Universitat de Girona, Joan Nogué i Font, catedràtic de Geografia Humana i director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, ha estat distingit amb el Premi Rei Jaume I d’Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat 2009, instituït per la Generalitat Valenciana i la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats (FVEA).


Nogué és especialista en estudis de paisatge cultural i en pensament geogràfic i territorial, temes sobre els quals ha escrit nombrosos articles en revistes internacionals de prestigi, així com un gran nombre de llibres, el darrer dels quals, Entre Paisatges (Àmbit 2009), es presenta el dia 10 de juny al Centre Artístic Santa Mònica de Barcelona.


 Nogué es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona, i després va ampliar estudis a la Universitat de Wisconsin a Madison (EEUU), sota el mestratge del geògraf Yi-Fu Tuan. Ha estat Adjunct Professor de la Universitat de Western Ontario (Canadà) i professor visitant en diverses universitats estrangeres. És codirector de la col·lecció de llibres "Paisaje y Teoría", de l’editorial Biblioteca Nueva i col·laborador del suplement 'Cultura's' de La Vanguardia. Ha estat durant molts anys coeditor de la revista Documents d'Anàlisi Geogràfica, editada conjuntament per la UAB i la UdG. Va ser director durant tres anys del Seminari Internacional sobre Paisatge de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i degà de la Facultat de Lletres de la UdG des del 1996 fins al 2004.


Nogué, que ha estat guardonat per la seva contribució científica al coneixement del paisatge i dels seus valors naturals i culturals, s’ha mostrat agraït i “molt satisfet i content de rebre un premi tan prestigiós” i ha afegit que continuarà la seva activitat investigadora, que a partir d’ara té ”la responsabilitat afegida d’aquest premi, que és un revulsiu per seguir treballant”.


Per la seva banda, Miquel Duran, rector en funcions de la Universitat de Girona, ha manifestat que aquest Premi representa “un important reconeixement a la tasca investigadora de Joan Nogué, i a la recerca de l’àmbit humanístic i social”, que alhora posa de manifest “l’excel·lent estat de salut” de la recerca a la Universitat de Girona i “prestigia” el talent de la institució universitària gironina.


 Els Premis Jaume I, que reconeixen la tasca en Investigació Bàsica, Mèdica, Economia, Protecció del Medi Ambient, Noves Tecnologies, i Urbanisme, Paisatge i Sostenibilitat, desenvolupada a l’Estat espanyol, es lliuraran a la tardor, en un acte presidit per un integrant de la Família Reial.


El jurat dels Premis, del que en formen part 21 Premis Nobel i 4 exministres, entre altres, va començar les deliberacions l’1 de juny, i la decisió es va fer pública ahir pel secretari de la Fundació dels Premis, Santiago Grisolía.


 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner